«Ασυνήθεις» χαρακτηρίζουν αυστραλοί ερευνητές τις αλλεργικές αντιδράσεις που μπορεί να προκαλέσει το εμβόλιο κατά του καρκίνου της μήτρας Gardasil, της αμερικανικής εταιρείας Merck & Co Inc.

Όπως δημοσιεύει η επιθεώρηση «British Μedical Journal», στο πλαίσιο ενός εθνικού προγράμματος εμβολιασμών του πληθυσμού, οι ειδικοί του νοσοκομείου Royal Children’s στη Μελβούρνη χορήγησαν περισσότερες από 380.000 δόσεις του εμβολίου.

Στη συνέχεια, οι ερευνητές προς αναζήτηση πιθανών αλλεργικών αντιδράσεων που θα προέκυπταν από το Gardasil, εστίασαν τη μελέτη τους σε 25 κορίτσια ηλικίας από 12 έως 26 ετών με πιθανή υπερευαισθησία στο εμβόλιο.

Οι ειδικοί πρόσεξαν ότι το εμβόλιο περιείχε κάποιες ουσίες όπως τα άλατα αλουμινίου και η γύρη οι οποίες συνδέονται με την πρόκληση αλλεργικών αντιδράσεων. Έτσι, πραγματοποίησαν δερματικά τεστ στις συμμετέχουσες, από τις οποίες οι τρεις εμφάνισαν αλλεργικές αντιδράσεις στο Gardasil.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Αμερικανικών Κέντρων για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Ασθενειών τον Οκτώβριο, τα κορίτσια και οι νεαρές γυναίκες στις οποίες έχει ήδη χορηγηθεί το συγκεκριμένο εμβόλιο αντιμετωπίζουν τις ίδιες πιθανότητες λιποθυμίας, αλλεργικής αντίδρασης, θρομβώσεων κτλ που αντιμετώπιζαν και πριν κάνουν το εμβόλιο.

Διαβάστε ακόμα:
O ιός που καταστρέφει τις σχέσεις!
http://www.vita.gr/html/ent/112/ent.1112.asp

Gardasil και για τους άνδρες
http://www.vita.gr/html/ent/953/ent.7953.asp

Εμβόλιο για τον καρκίνο του δέρματος
http://www.vita.gr/html/ent/961/ent.7961.asp