Μακριές και πλούσιες βλεφαρίδες εκτιμάται ότι χαρίζει το φάρμακο κατά του γλαυκώματος Lumigan της αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρείας Allergan.

Η κατασκευάστρια εταιρεία μάλιστα έθεσε την αποτελεσματικότητα αλλά και την ασφάλεια του πολλά υποσχόμενου φαρμάκου για τον τομέα της ομορφιάς, στο μικροσκόπιο των ειδικών της Αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Το συγκεκριμένο φάρμακο κυκλοφορεί για την ώρα στα φαρμακεία για την αντιμετώπιση του γλαυκώματος, ωστόσο σε έρευνες που έγιναν, φάνηκε ότι ενισχύει και την ανάπτυξη των βλεφαρίδων.

Σε περίπτωση λοιπόν, που η FDA εγκρίνει τελικά την χορήγηση του φαρμάκου και για καλλωπιστικούς λόγους, η εταιρεία σκοπεύει να μετονομάσει το Lumigan σε Latisse.

Μέσα από διαδικτυακή τους ανακοίνωση, οι ειδικοί της FDA δήλωσαν ότι σε φωτογραφίες που τους προσκόμισε η εταιρεία παρατηρήθηκε σημαντική ενίσχυση του όγκου και του μήκους των βλεφαρίδων ασθενών.
Σε δοκιμή που πραγματοποίησε η εταιρεία, χορήγησε το φάρμακο μια φορά την εβδομάδα στους συμμετέχοντες στην έρευνα για ένα διάστημα συνολικής διάρκειας τεσσάρων μηνών. Περίπου το 78% των συμμετεχόντων εμφάνισαν τουλάχιστον μια μικρή βελτίωση στον όγκο και το μήκος των βλεφαρίδων τους σε σύγκριση με το μόλις 18% όσων έπαιρναν placebo.

Διαβάστε ακόμα:
Πώς έσωσα την όρασή μου
http://www.vita.gr/html/ent/340/ent.1340.asp

Τεστ εντοπίζει έγκαιρα το γλαύκωμα
http://www.vita.gr/html/ent/440/ent.5440.asp

Θα φοράμε γυαλιά μόνο για στυλ!
http://vita.dolnet.gr/html/ent/342/ent.7342.asp

Ναι ή όχι στις επεμβάσεις για τη μυωπία;
http://www.vita.gr/html/ent/148/ent.6148.asp