Με 20 βαθμούς θερμοκρασία είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι τα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών. Οι στολισμοί, όμως, που ήδη έχουν ξεκινήσει μας υπενθυμίζουν ότι σιγά-σιγά πρέπει να αρχίσουμε να κάνουμε τις λίστες με τα δώρα.

Και εδώ αρχίζουν οι προβληματισμοί. Τι δώρα να κάνω; Προσωπικά πιστεύω ότι ποτέ δεν πέφτεις έξω κάνοντας δώρα ομορφιάς. Είναι πάντα ευπρόσδεκτα και δίνουν χαρά σε αυτόν που τα δέχεται.

Όμως, για να είναι ωραία τα δώρα και η ευχαρίστηση του δούναι και λαβείν να είναι αμοιβαία, συνιστώ να αποφύγετε τα «τυποποιημένα». Όπως, για παράδειγμα, τα αρώματα. Όσο και να σας αρέσει ένα άρωμα πάνω σας, μπορεί το ίδιο να μην ταιριάζει με τη χημεία του σώματος εκείνου στον οποίο θα θέλατε να το δωρίσετε. Εκτός αν γνωρίζετε ποιο είναι το αγαπημένο του και κάνετε δώρο κάποιο άλλο προϊόν της ίδιας σειράς.

Επίσης, ξεφύγετε και από τα προ-πακεταρισμένα σε καλάθια. Δηλώνουν εύκολη λύση. Για ένα δώρο που θα εκτιμηθεί, θα πρέπει να αφιερώσετε για την εύρεσή του λίγο από το χρόνο σας και όχι απαραίτητα πολλά χρήματα. Να το έχετε, δηλαδή, ψάξει, μελετήσει. Δείχνει ότι έχεις σκεφτεί τον άλλον, έχεις προσέξει τι του αρέσει ή τι θα επιθυμούσε.

Μην ξεχνάτε, επίσης, ότι πολλές φορές -αν κρίνω από τον εαυτό μου- όλοι θέλουμε λίγη πολυτέλεια, εντέλει όμως δεν την προσφέρουμε στον εαυτό μας με τη λογική ότι πρέπει να αυτοσυγκρατηθούμε, ίσως και λόγω άγχους ότι θα ξοδευτούμε υπερβολικά.


Μία ιδέα λοιπόν είναι, μαζί με τις ευχές που θα έχετε γράψει σε μία ωραία κάρτα, να εσωκλείσετε μία δωροεπιταγή περιποίησης σε κάποιο spa, nail bar ή κομμωτήριο. Σίγουρα, θα είναι καλοδεχούμενο!