Ένα με δύο ποτηράκια κόκκινο κρασί την ημέρα φαίνεται ότι ενισχύουν τα επίπεδα των λιπαρών οξέων ω-3 του οργανισμού μας.

Το ενδιαφέρον συμπέρασμα για τους λάτρεις του οίνου, ανήκει στους ιταλούς ειδικούς του Καθολικού Πανεπιστημίου του Καμπομπάσο, οι οποίοι μελέτησαν 800 άνδρες και γυναίκες από τη Βρετανία, το Βέλγιο και την Ιταλία.

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές στο επιστημονικό έντυπο «American Journal of Clinical Nutrition», η ήπια κατανάλωση αλκοόλ φαίνεται ότι ενισχύει την παραγωγή των συγκεκριμένων λιπαρών οξέων από τον οργανισμό.

Τα ω-3, κύρια πηγή των οποίων είναι τα λιπαρά ψάρια όπως (σολομός, ρέγκα, σκουμπρί κ.ά.), αποτελούν φυσική «ασπίδα» κατά της στεφανιαίας νόσου ενώ παράλληλα ενισχύουν την εγκεφαλική δραστηριότητα.

Οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι το κόκκινο κρασί – ένα ποτηράκι για τις γυναίκες και δύο για τους άνδρες αντίστοιχα – εμφάνιζε μεγαλύτερη ευεργετική δράση για τον οργανισμό σε σχέση με τα υπόλοιπα είδη αλκοόλ. Μάλιστα όσοι έπιναν κόκκινο κρασί εμφάνιζαν υψηλότερα επίπεδα λιπαρών οξέων ω-3 συγκριτικά με όσους έτρωγαν ψάρια.

«Οι άνθρωποι που κατανάλωναν μέτριες ποσότητες αλκοόλ, έφεραν υψηλότερη συγκέντρωση λιπαρών οξέων ω-3 στο πλάσμα (το υγρό μέρος του αίματος μέσα στο οποίο βρίσκονται τα αιμοσφαίρια και τα αιμοπετάλια) και τα ερυθρά αιμοσφαίρια, ανεξάρτητα από τις ποσότητες ψαριών που έτρωγαν», υπογραμμίζει η επικεφαλής της έρευνας, δρ Ρομίνα ντι Τζουζέπε.

Διαβάστε ακόμα:
Σύμμαχος του καπνιστή το κόκκινο κρασί
http://www.vita.gr/html/ent/523/ent.7523.asp

Κόκκινο κρασί, για καλύτερη ζωή
http://www.vita.gr/html/ent/995/ent.6995.asp

Κόκκινο κρασί για νεανική καρδιά
http://www.vita.gr/html/ent/701/ent.6701.asp

Κόκκινο κρασί για την ανάρρωση ενηλίκων
http://www.vita.gr/html/ent/946/ent.3946.asp

Καλά νέα για το λευκό κρασί, κακά νέα για το πολύ αλκοόλ
http://www.vita.gr/html/ent/704/ent.7704.asp