Δυνατότερο σπέρμα διαθέτουν οι άνδρες με υψηλό δείκτη νοημοσύνης, εκτιμούν τώρα βρετανοί επιστήμονες. Οι ειδικοί του Ινστιτούτου Ψυχιατρικής στο Kings College του Λονδίνου, ανέλυσαν στοιχεία 425 αμερικανών στρατιωτών που είχαν υπηρετήσει στο Βιετνάμ, στην Κορέα και αλλού την ίδια περίοδο, είχαν υποβληθεί σε τεστ νοημοσύνης και είχαν παραχωρήσει δείγμα σπέρματος.

Παρατήρησαν, λοιπόν, ότι όσοι από αυτούς είχαν συγκεντρώσει υψηλότερη βαθμολογία στα τεστ έτειναν να έχουν σπέρμα που παρουσίαζε μεγαλύτερη κινητικότητα.

Όπως αναφέρει μάλιστα το επιστημονικό έντυπο «Intelligence» όπου και δημοσιεύεται η έρευνα, πιθανότατα μικρές γονιδιακές μεταλλάξεις που δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη, βλάπτουν όχι μόνο τη νοημοσύνη του ανθρώπου, αλλά ενδεχομένως και άλλους βιολογικούς παράγοντες, όπως π.χ. η ποιότητα του σπέρματος.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι ανεξαρτήτως ηλικίας και τρόπου ζωής, στις περισσότερες περιπτώσεις η νοημοσύνη σχετίζονταν με τον αριθμό των ενεργών σπερματοζωαρίων και την κινητικότητά τους.

Κάτι τέτοιο, όπως υποστηρίζουν, οφείλεται στο γεγονός ότι τα άτομα με «καλά» γονίδια φέρουν έναν παράγοντα «καλής βιολογικής φόρμας», ο οποίος τους χαρίζει καλή φυσική κατάσταση, υγεία και εξυπνάδα ταυτόχρονα.

«Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι οι άνδρες που δεν προτιμούν τον Πλάτωνα έχουν κακής ποιότητας σπέρμα: η συσχέτιση που ανακαλύψαμε είναι οριακή», αναφέρει η επικεφαλής της έρευνας δρ. Ρόζαλιντ Άρντεν και προσθέτει ότι στη συνέχεια τα συγκεκριμένα αποτελέσματα θα πρέπει να επαληθευτούν μέσα από νέα στοιχεία και έρευνες.

Διαβάστε ακόμα:
Και τώρα software για να τα’ χεις τετρακόσια…
http://www.vita.gr/html/ent/521/ent.6521.asp

Ποιοι είναι οι πραγματικά έξυπνοι;
http://www.vita.gr/html/ent/681/ent.6681.asp

Οι εχθροί του σπέρματος
http://www.vita.gr/html/ent/140/ent.7140.asp

Τι μειώνει την ανδρική γονιμότητα
http://www.vita.gr/html/ent/382/ent.7382.asp

Τα µυστικά της ανδρικής γονιµότητας
http://www.vita.gr/html/ent/244/ent.7244.asp