Θέλεις κάθε εμφάνισή σου να είναι ξεχωριστή; Φιλοδοξείς να είσαι «η πριγκίπισσα της βραδιάς»; Θα σου δώσουμε τις καλύτερες συμβουλές για να αναδείξεις την ομορφιά σου, για να τη διατηρήσεις σε όλη τη διάρκεια του γλεντιού, αλλά και για να μην πληρώσεις ακριβά τις ατασθαλίες σου το επόμενο πρωί.




Για να ξεκινήσεις την προετοιμασία σου, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα μπάνιο για να χαλαρώσεις και να αναζωογονήσεις το σώμα και το πνεύμα σου. Διάλεξε τα άλατα ή τα αιθέρια έλαια που σου αρέσουν και βυθίσου για λίγη ώρα στο ζεστό νερό. Κατόπιν, τρίψε το σώμα σου με ένα προϊόν scrub ή μια λούφα, ρίξε άφθονο χλιαρό νερό και, όταν βγεις, μη σκουπιστείς καλά, αλλά όσο η επιδερμίδα σου είναι ακόμη νωπή, άπλωσε μια πλούσια κρέμα σώματος.
Θέλεις λάμψη στο πρόσωπο; Απομάκρυνε τα νεκρά κύτταρα, που δείχνουν το δέρμα σου θαμπό, με ένα ήπιο προϊόν απολέπισης. Στη συνέχεια, άπλωσε μια γενναία στρώση από μάσκα λάμψης ή ενυδάτωσης, την οποία δεν θα ξεπλύνεις, αλλά θα την αφήσεις να απορροφηθεί. Με αυτό τον τρόπο, το βράδυ η επιδερμίδα σου θα είναι απαλή και ελαστική και το μακιγιάζ σου θα διατηρηθεί περισσότερο.
Αν σκοπεύεις να φορέσεις ψηλοτάκουνα παπούτσια το βράδυ, τότε ξεκούρασε τα πόδια σου όσο περισσότερο μπορείς κατά τη διάρκεια της ημέρας. Κράτησέ τα ψηλά σε ένα μαξιλάρι ή κύλησε κάτω από τα πέλματά σου δύο μπαλάκια του τένις ή δύο κουτάκια αναψυκτικού.




Για να κρατήσει το μακιγιάζ σου όσο και το κέφι σου, δείξε προσοχή στα εξής:
το make-up πάνω στην επιδερμίδα σου με το σφουγγαράκι ή τα δάχτυλα, μέχρι να σιγουρευτείς ότι έχει απορροφηθεί καλά. Από πάνω πέρασε μια λεπτή στρώση πούδρας.
αδιάβροχη μάσκαρα. Η ζέστη μέσα στα νυχτερινά μαγαζιά, ο ιδρώτας, πιθανόν και η βαριά ατμόσφαιρα από τα τσιγάρα, μπορεί να έχουν ολέθριες συνέπειες στο μακιγιάζ.
το λαμπερό αποτέλεσμα του lip-gloss στα χείλη σου, αλλά η διάρ­­κειά του είναι μικρή… Πέρασε μικρή ποσότητα make-up με το σφουγ­­γαράκι και περίμενε λίγα λεπτά. Σχεδίασε το περίγραμμα των χειλιών με ένα μολύβι στην ίδια απόχρωση με το φυσικό χρώμα τους και γέμισε το εσωτερικό τους. Χρησιμοποίησε ένα πινελάκι για να απλώσεις το χρώμα σε πολλές λεπτές στρώσεις.





Η επιδερμίδα αντανακλά τη γενικότερη κατάσταση του οργανισμού. Μερικές ημέρες «έντονης» ζωής με ξενύχτι, αλκοόλ και παραμέληση της φροντίδας σου επιβαρύνουν τον οργανισμό με τοξίνες και ελεύθερες ρίζες, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται σημάδια κόπωσης, όπως μαύροι κύκλοι και θαμπή όψη, αλλά και να επιδεινώνονται τα δερματικά πρόβληματα, όπως η ακμή ή η ευαισθησία. Ένα διάλειμμα ξεκούρασης και αναζωογόνησης θα γεμίσει τις μπαταρίες σου και θα δώσει στον οργανισμό σου το χρόνο να αναπληρώσει την ενέργειά του. Μέτρον άριστον, λοιπόν, ακόμη και στη διασκέδαση.








Το κλίμα των εορτών σού δίνει το άλλοθι για μικρές υπερβολές στα χρώματα και τις υφές και σε προκαλεί να πειραματιστείς.
Αν έχεις ατέλειες ή σπυράκια, απόφυγε να απλώσεις στα σημεία αυτά ιριδίζουσα πούδρα. Θα τα κάνεις να φαίνονται μεγαλύτερα.
Για να αναδείξεις περισσότερο τα μάτια σου, πρόσθεσε στην εσωτερική τους μόνο γωνία μια πινελιά ασημένιας ή χρυσαφένιας υγρής σκιάς.
Μη συνδυάσεις μεταλλικές ή ιριδίζουσες αποχρώσεις στα μάτια και τα χείλη, αλλά διάλεξε ένα από τα δύο που θέλεις να τονίσεις.
Ένα κόκκινο κραγιόν αποτελεί σίγουρη επένδυση. Φρόντισε, όμως, τα χείλη σου να είναι λεία και απαλά, χωρίς ξηρότητα ή πετσάκια, γιατί διαφορετικά θα φανερώσεις τις ατέλειές τους.





Αφυδατωμένη και κουρασμένη επιδερμίδα, μαύροι κύκλοι και ερεθισμένα μάτια μαρτυρούν τις χθεσινές σου καταχρήσεις. Τι μπορείς να κάνεις;
Ποτέ -μα ποτέ!-δεν πρέπει να ξεχνάς το προσεκτικό ντεμακιγιάζ ύστερα από μια νυχτερινή έξοδο! Φαντάσου ότι το δέρμα σου κουβαλά πάνω του make-up, ιδρώτα, σκόνη και καπνό τσιγάρων. Γιατί να το αναγκάσεις να «κοιμηθεί» μαζί τους;
Ακόμη και αν ήσουν επιμελής και δεν κοιμή­θηκες με το μακιγιάζ σου, καθάρισε ξανά την επιδερμίδα σου. Αν χρησιμοποιήσεις γαλάκτωμα ή μαντιλάκια καθαρισμού, στο τέλος ξέπλυνε το πρόσωπό σου με άφθονο κρύο νερό. Θα σε ξυπνήσει και θα σε αναζωογονήσει. Στη συνέχεια, άπλωσε μια μάσκα ενυδάτωσης και λάμψης και χαλάρωσε για λίγα λεπτά. Αφού απομακρύνεις τη μάσκα, άπλωσε την ενυδατική σου κρέμα με απαλές κινήσεις μασάζ, για να διεγείρεις τη μικροκυκλοφορία της επιδερμίδας σου και να δώσεις λάμψη στο πρόσωπό σου.
Μερικές σταγόνες από μια αμπούλα φυσιολογικού ορού θα εξαφανίσουν τις κοκκινίλες στα μάτια, ενώ για τις σακούλες και τους μαύρους κύκλους μια ειδική μάσκα θα κάνει θαύματα. Αν δεν έχεις κάποιο ειδικό προϊόν, ψάξε στην κουζίνα. Δύο φέτες αγγούρι ή πατάτα, καθώς και κομπρέσες με παγωμένο νερό, ροδόνερο ή γάλα, δρουν εντυπωσιακά ενάντια στα πρηξίματα και τους μαύρους κύκλους.
Το έξυπνο μακιγιάζ μπορεί να κρύψει τα σημάδια της κούρασης από το πρόσωπο και τα μάτια σου. Χρησιμοποίησε ένα concealer σε κίτρινη απόχρωση, ξεκινώντας από τη μέσα πλευρά του πάνω βλεφάρου με κατάληξη τη μέση περίπου του κάτω. Πέρασε μια ανοιχτόχρωμη σκιά και μάσκαρα μόνο στο πάνω βλέφαρο και βλεφαρίδες, και ένα ρουζ σε ροζ απόχρωση για να δώσεις όψη υγείας στα μάγουλά σου. Απόφυγε τα σκούρα, ματ χρώματα που κάνουν το πρόσωπο να δείχνει «σκληρό», αλλά και το έντονο μακιγιάζ στα μάτια, που συνήθως είναι τα πιο επιβαρημένα από το ξενύχτι.





Αν αισθάνεσαι αδυναμία και ναυτία μετά το χθεσινό ξενύχτι, είναι γιατί η αφυδάτωση και τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σου έχουν «χτυπήσει κόκκινο» μετά την τσιμπημένη ποσότητα αλκοόλ που κατανάλωσες. Πιες όσα περισσότερα υγρά μπορείς, απόφυγε όμως τσάι ή καφέ, γιατί προκαλούν ακόμη μεγαλύτερη αφυδάτωση. Ένα ποτήρι ζεστό νερό με λεμόνι ή ένας χυμός φρούτων θα σε βοηθήσουν να βρεις τη ζωντάνια σου. Φάε ελαφριές και θρεπτικές τροφές, όπως φρούτα, δημητριακά και φρυγανιές με μέλι.