Ένα «θαυματουργό» κρασί, το οποίο υπόσχεται να καθαρίζει τα αιμοφόρα αγγεία όσων το γεύονται, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων, κατάφερε να δημιουργήσει ένας αυστραλός ειδικός.

Πρόκειται για τον δρ. Φίλιπ Νόρι, ειδικό στην ιστορία του κρασιού, ο οποίος έφτιαξε το πιο υγιεινό κρασί στον κόσμο – κάθε μπουκάλι περιέχει περίπου 100 φορές περισσότερη ρεσβερατρόλη σε σχέση με τα κοινά κρασιά.

Ως γνωστόν, η συγκεκριμένη αντιοξειδωτική ουσία βοηθά στη διατήρηση της ομαλής κυκλοφορίας του αίματος, προστατεύοντας τις αρτηρίες από τη συσσώρευση της λεγόμενης αθηροσκληρωτικής πλάκας.

Το «καθαρτικό» κρασί είναι ενισχυμένο με υψηλά επίπεδα άοσμης και άγευστης ρεσβερατρόλης. «Παρά το γεγονός ότι η ευεργετική δράση της ήπιας κατανάλωσης κρασιού έχει αποδειχθεί εδώ και χρόνια, η προσθήκη της ωφέλιμης αντιοξειδωτικής ουσίας στο κρασί αποτελεί χαράς ευαγγέλιο για τους λάτρεις του οίνου», αναφέρει ο δρ. Νόρι.

«Καταφέραμε να ενισχύσουμε την ποσότητα της ρεσβερατρόλης στο κρασί χωρίς αυτή να είναι αντιληπτή, με αποτέλεσμα κάποιος να καθαρίζει αποτελεσματικά τις αρτηρίες του ενόσω απολαμβάνει το κρασί του», εξηγεί.

Διαβάστε ακόμα:
Κι άλλο… «ελιξίριο» της νεότητας
http://www.vita.gr/html/ent/062/ent.8062.asp

Κόκκινο κρασί για νεανική καρδιά
http://www.vita.gr/html/ent/701/ent.6701.asp

Καλά νέα για το λευκό κρασί, κακά νέα για το πολύ αλκοόλ
http://www.vita.gr/html/ent/704/ent.7704.asp