Τις φραγμένες αρτηρίες στοχεύει το νέο φάρμακο Darapladib της βρετανικής φαρμακευτικής εταιρείας GlaxoSmithKline Plc, του οποίου μάλιστα οι πολυδάπανες 3ετείς κλινικές δοκιμές αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα.

Το ελπιδοφόρο σκεύασμα ανήκει σε μια νέα γενιά φαρμάκων και είναι σχεδιασμένο ώστε να προσφέρει επιπλέον οφέλη από εκείνα των στατινών.

Σύμφωνα με εκπροσώπους της εταιρείας, το πολλά υποσχόμενο φάρμακο θα στοχεύει τις αθηρωματικές πλάκες που δημιουργούνται στα αιμοφόρα αγγεία και αποτελούν τη νούμερο ένα απειλή για την πρόκληση εμφραγμάτων.

Στις τελικές δοκιμές του φαρμάκου αναμένεται να λάβουν μέρος περισσότεροι από 15.000 ασθενείς παγκοσμίως. Η εταιρεία μάλιστα δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της, επενδύοντας υπέρογκα ποσά στην έρευνα για το νέο της προϊόν, τη στιγμή που άλλες φαρμακευτικές αναβάλλουν το «κυνήγι» νέων φαρμάκων για την καρδιά.

«Είμαστε έτοιμοι να ρισκάρουμε σε έναν τομέα όπου τα ρίσκα είναι αναγκαία προκειμένου να αναβαθμιστούν οι υπάρχουσες θεραπείες», αναφέρει ο επικεφαλής του τμήματος νέων φαρμάκων της Glaxo, κ. Πάτρικ Βάλας.

Διαβάστε ακόμα:
Τρυπάνι «καθαρίζει» τις αρτηρίες!
http://www.vita.gr/html/ent/008/ent.8008.asp

Είναι οι αρτηρίες σας… συνομήλικές σας;
http://www.vita.gr/html/ent/455/ent.7455.asp

Το έμφραγμα χτυπάει τώρα και τους τριαντάρηδες
http://www.vita.gr/html/ent/134/ent.6134.asp

Tα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε!
http://www.vita.gr/html/ent/609/ent.6609.asp