Τα μικροτσίπ έχουν εισβάλλει για τα καλά στη ζωή μας και όπως όλα δείχνουν σε λίγο καιρό θα εισβάλλουν και στην …κρεβατοκάμαρά μας!

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης εντόπισαν τις περιοχές του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνες για το αίσθημα της ηδονής και έτσι σε μερικά χρόνια θα είναι σε θέση να δημιουργήσουν εμφυτεύσιμες συσκευές… ηδονής.

Όπως εκτιμά ο καθηγητής Νευροχειρουργικής Τίπου Αζίζ, σε περίπου 10 χρόνια από σήμερα, η τεχνική της εν τω βάθει διέγερσης του εγκεφάλου μέσω της εμφύτευσης ηλεκτροδίων στον εγκέφαλο θα έχει προχωρήσει σημαντικά. Δεν αποκλείει μάλιστα η συγκεκριμένη μέθοδος να βοηθήσει στην αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών όπως π.χ. την επιληψία ή τη νόσο του Πάρκινσον.

Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα των ειδικών του Τμήματος Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, η ενεργοποίηση μιας συγκεκριμένης περιοχής του εγκεφάλου, του κογχομετωπιαίου φλοιού, μπορεί να βοηθήσει ανθρώπους που πάσχουν από ανηδονία, δηλαδή από ανικανότητα να νιώσουν ευχαρίστηση από δραστηριότητες όπως το φαγητό ή το σεξ.

Η επιστημονική επιθεώρηση μάλιστα «Nature Reviews Neuroscience» δημοσιεύει το… όραμα των ερευνητών για φουτουριστικές εμφυτεύσιμες συσκευές ηδονής, που θα παραπέμπουν στην ταινία Μπαρμπαρέλα του 1968 με την Τζέιν Φόντα.

Διαβάστε ακόμα:
Γυναικείος οργασμός: αυτός, αυτή και τα… μυστήριά του!
http://www.vita.gr/html/ent/071/ent.1071.asp

Πότε να πάω στο σεξολόγο;
http://www.vita.gr/html/ent/161/ent.1161.asp

Όσο πιο συχνά, τόσο πιο καλά!
http://www.vita.gr/html/ent/451/ent.1451.asp

«Βιοτσίπ» κατά του καρκίνου
http://www.vita.gr/html/ent/198/ent.6198.asp