Προστατευτικά και για τα δύο φύλα δρα η περιτομή, όπως δείχνει -για άλλη μια φορά – νέα γαλλική και αμερικανική έρευνα.

Αν και μέχρι σήμερα ήταν ευρύτερα γνωστό ότι η περιτομή προστατεύει τους άνδρες από τον ιό του HIV, τώρα η νέα έρευνα επισημαίνει ότι η απομάκρυνση της πόσθης τελικά προστατεύει και τις γυναίκες από τον κίνδυνο του ίδιου ιού όπως επίσης και του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Σύμφωνα με το επιστημονικό έντυπο «Journal of Infectious Diseases», η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου των Βερσαλλιών σε συνεργασία με συναδέλφους τους στη Νότια Αφρική εξέτασαν περίπου 1.200 νοτιοαφρικανούς άνδρες.

Διαπίστωσαν λοιπόν, ότι περίπου το 15% όσων είχαν κάνει περιτομή είχαν μολυνθεί με τον ιό των κονδυλωμάτων (HPV) σε σχέση με το 22% των υπολοίπων.

«Τα συγκεκριμένα ευρήματα εξηγούν γιατί οι γυναίκες με συντρόφους που έχουν κάνει περιτομή διατρέχουν χαμηλότερο κίνδυνο καρκίνου του τραχήλου της μήτρας συγκριτικά με εκείνες των οποίων οι σύντροφοι δεν έχουν κάνει», αναφέρουν οι ερευνητές.

Από την άλλη, μια δεύτερη αμερικανική έρευνα του Πανεπιστημίου του Όρεγκον, έδειξε ότι η περιτομή χαρίζει στους άνδρες έως και 50% προστασία ενάντια στον HPV.

Διαβάστε ακόμα:
Mπορεί να κολλήσω αφροδiσιο χωρίς sex;
http://www.vita.gr/html/ent/185/ent.6185.asp

O ιός που καταστρέφει τις σχέσεις!
http://www.vita.gr/html/ent/112/ent.1112.asp

Sex το καλοκαίρι; Kαλύτερο το ασφαλές!
http://www.vita.gr/html/ent/372/ent.1372.asp