Η συχνή λήψη συμπληρωμάτων βιταμίνης Β12 μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο κατάθλιψης, εκτιμούν τώρα αυστραλοί ερευνητές.

Τα εντυπωσιακά ευρήματα ανήκουν στους ειδικούς του Πανεπιστημίου της Δυτικής Αυστραλίας, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι η συγκεκριμένη βιταμίνη μειώνει τα επίπεδα της ομοκυστεΐνης στο αίμα, του αμινοξέος που σχετίζεται με τα καρδιαγγειακά και την απότομη αλλαγή της διάθεσης.

Κάτι τέτοιο μπορεί εύκολα να αλλάξει με τη λήψη συμπληρωμάτων ή την κατανάλωση τροφών πλούσιων σε Β12 όπως π.χ. το κόκκινο κρέας, τα λιπαρά ψάρια, τα αυγά, το γιαούρτι και το τυρί.

Στη μελέτη συμμετείχαν συνολικά 3.752 άνδρες ηλικίας 70 ετών και άνω, οι οποίοι έπασχαν ή είχαν εμφανίσει σε κάποια φάση της ζωής τους συμπτώματα κατάθλιψης.

Είδαν λοιπόν, ότι όσοι από αυτούς έφεραν υψηλότερα επίπεδα ομοκυστεΐνης αντιμετώπιζαν κατά 70% μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν την ψυχική διαταραχή.

«Διατηρώντας το «ένοχο» αμινοξύ σε χαμηλά επίπεδα, περιορίζονται οι πιθανότητες εμφάνισης κατάθλιψης κατά 20%», εκτιμούν οι ερευνητές.

Διαβάστε ακόμα
Β12 για μνήμη… ελέφαντα!
http://www.vita.gr/html/ent/307/ent.7307.asp

Κάντε το τεστ της βιταμίνης και μάθετε πόσο σωστά τρώτε!
http://www.vita.gr/html/ent/163/ent.1163.asp

Να θυμηθώ να μην ξαναπετάξω τις βιταμίνες
http://www.vita.gr/html/ent/320/ent.6320.asp