Ένα βήμα πιο κοντά στη δημιουργία ενός μαγικού «φίλτρου» για όσους έχουν πληγεί από τα βέλη του έρωτα βρίσκονται αμερικανοί επιστήμονες.

Την έρευνα διεξάγει η ομάδα του νευροεπιστήμονα δρ. Λάρι Γιανγκ από το Πανεπιστήμιο του Έμορι στην Ατλάντα. Όπως ισχυρίζεται ο ίδιος στην επιθεώρηση «Nature», βρίσκεται πολύ κοντά στη δημιουργία νέων ισχυρών θεραπειών που θα τονώνουν τις ανθρώπινες σχέσεις.

Μάλιστα, όπως επισημαίνει, έχουν ήδη ξεκινήσει δοκιμές στις οποίες χορηγείται ένα «κοκτέιλ» ορμονών σε παντρεμένα ζευγάρια που αντιμετωπίζουν προβλήματα στις σχέσεις τους, ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο κάτι τέτοιο θα μπορούσε πραγματικά να βοηθήσει. Βασικά συστατικά του μαγικού φίλτρου, οι ορμόνες οξυτοκίνη και βαζοπρεσίνη, οι οποίες σύμφωνα με έρευνες παίζουν σημαντικό ρόλο για τη δημιουργία στενών σχέσεων.

Όπως τονίζει εξάλλου ο δρ. Γιανγκ, «Το γεγονός ότι το συναίσθημα του έρωτα θα μπορούσε να οφείλεται στη δράση ενός κοκτέιλ χημικών ουσιών του εγκεφάλου εγείρει σοβαρά κοινωνικά ζητήματα. Το σίγουρο είναι, ότι ίσως τα φάρμακα που θα μπορούν να ελέγχουν τα συστήματα του εγκεφάλου ώστε να αυξάνεται ή να μειώνεται η αγάπη που νιώθουμε για κάποιον, μπορεί τελικά να μην είναι και πολύ μακριά».

Διαβάστε ακόμα:
Εγώ… κι εσύ… και η χηµεία του έρωτά µας
http://www.vita.gr/html/ent/894/ent.6894.asp

Η χημεία του έρωτα. Φταίνε τα μάτια σου ή η σεροτονίνη;
http://www.vita.gr/html/ent/395/ent.1395.asp

Aν ζήσουμε μαζί, τι θ’ αλλάξει;
http://www.vita.gr/html/ent/556/ent.1556.asp

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: