Ένα νέο φάρμακο που περιέχει την ίδια ουσία που περιέχει και το γνωστό Botox υπόσχεται νεανική επιδερμίδα σε χρόνο ρεκόρ.

Ο λόγος για το Reloxin, το οποίο αν και περιέχει την ίδια ουσία (βοτουλινική νευροτοξίνη) με το γνωστό μας Botox, υπόσχεται πιο γρήγορα αποτελέσματα και με μεγαλύτερη διάρκεια.

Το νέο φάρμακο αναμένεται να λάβει έγκριση από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για αντιρυτιδική χρήση μέσα στους επόμενους μήνες. Μέχρι τώρα κυκλοφορούσε σε Αμερική και Ευρώπη με την ονομασία Dysport με άδεια χρήσης κατά των μυϊκών ανωμαλιών.

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, το Reloxin δρα σε μόλις 1-2 μέρες συγκριτικά με τις 3-5 μέρες που χρειάζεται για να δράσει το Botox. Επιπλέον, κλινικές δοκιμές έχουν δείξει ότι τα αποτελέσματα της νέας «ένεσης νεότητας» διαρκούν για περίπου 5-6 μήνες ενώ του Botox έχουν τρίμηνη διάρκεια .

Όπως προβλέπουν μάλιστα, ο ανταγωνισμός αναμένεται δριμύς, καθώς πρόκειται για το πρώτο φάρμακο που αναμένεται να λάβει τελικά έγκριση για αντιρυτιδική χρήση μετά το λατρεμένο φάρμακο διασήμων και μη.

Πέραν της ταχύτερης και μακροβιότερης δράσης του μάλιστα, και η τιμή του Reloxin υπολογίζεται ότι θα είναι αρκετά χαμηλότερη από εκείνη του Botox.

Διαβάστε ακόμα
8 ερωτήσεις για το… botox
http://www.vita.gr/html/ent/497/ent.5497.asp

Botox-peeling στο ιατρείο ή στο σπίτι;
http://www.vita.gr/html/ent/140/ent.1140.asp

Όλα όσα φοβόμαστε για τις πλαστικές επεμβάσεις
http://www.vita.gr/html/ent/267/ent.1267.asp