Αυστραλοί ερευνητές τονίζουν ότι τα παιδιά δεν πρέπει να βλέπουν πάνω από 2 ώρες τηλεόραση ημερησίως. Η έρευνα των ειδικών του Πανεπιστημίου του Σίδνευ πραγματοποιήθηκε σε 2.750 παιδιά ηλικίας από 11 έως 15 ετών και αφορούσε κυρίως την κατάσταση της υγείας του καρδιαγγειακού τους συστήματος. Διαπίστωσαν, λοιπόν, ότι όσο περισσότερο τα παιδιά απασχολούνται βλέποντας τηλεόραση ή παίζοντας στον υπολογιστή, τόσο χειρότερη είναι η φυσική τους κατάσταση.

Επιπλέον, είδαν ότι τα κορίτσια ηλικίας 13-15 ετών που παρέμεναν μπροστά από τον τηλεοπτικό τους δέκτη ή την οθόνη του ηλεκτρονικού τους υπολογιστή για περισσότερο από τέσσερις ώρες την ημέρα, έχαναν κατά 50% τη φόρμα τους συγκριτικά με εκείνα που ψυχαγωγούνταν με τον συγκεκριμένο τρόπο για περίπου δύο ώρες την ημέρα.

«Τα ευρήματα αυτά πιστοποιούν ότι τα παιδιά δεν πρέπει να παραμένουν καθισμένα μπροστά από μια οθόνη για περισσότερο από δύο ώρες», υπογραμμίζει η δρ. Λούσι Χάρντι, επικεφαλής της έρευνας.

Όπως εξάλλου εξηγεί η ειδικός στο επιστημονικό έντυπο «American Journal of Preventive Medicine»: «Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε ότι τα περισσότερα παιδιά οφείλουν να μετατρέψουν τον επιπλέον καθιστικό τους χρόνο σε ενεργητικό».

Διαβάστε ακόμα:
Πόσες ώρες τηλεόραση βλέπει το παιδί μου;
http://www.vita.gr/html/ent/430/ent.3430.asp

Τηλεόραση και παιδιά
http://www.vita.gr/html/ent/746/ent.5746.asp

Πόσο Playstation να παίζει το παιδί μου;
http://www.vita.gr/html/ent/237/ent.2237.asp

Η τηλεόραση βλάπτει τα βρέφη
http://www.vita.gr/html/ent/040/ent.7040.asp