Η οστεοπόρωση δεν πλήττει μόνο τις Ελληνίδες! Απειλεί και τους Έλληνες, τονίζουν επιστήμονες με αφορμή νέα μελέτη για την ανδρική οστεοπόρωση που αρχίζει στη χώρα μας.

Η νέα μελέτη ονομάζεται «Hippocrates» και θα πραγματοποιηθεί από την Ελληνική Εταιρεία Μελέτη Μεταβολισμού των Οστών (ΕΕΜΜΟ) σε συνεργασία με το Εργαστήριο Έρευνας Μυοσκελετικών Παθήσεων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στόχος των ειδικών, σύμφωνα με τον ενδοκρινολόγο και πρόεδρο της ΕΕΜΜΟ κ. Γιώργο Τροβά και τον αναπληρωτή καθηγητή Ορθοπεδικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και διευθυντή του Εργαστηρίου κ. Νίκο Παπαϊωάννου, είναι η καταγραφή της συχνότητας της οστεοπόρωσης στον ανδρικό πληθυσμό της Ελλάδας.

Οι επιστήμονες τόνισαν σε συνέντευξη τύπου ότι 1 στους 5 άνδρες άνω των 50 ετών ζει με τον κίνδυνο σοβαρού κατάγματος λόγω της οστεοπόρωσης. Μάλιστα όπως υπογραμμίζουν, ο κίνδυνος οστεοπόρωσης για έναν μεσήλικα άνδρα είναι μεγαλύτερος από εκείνον της εμφάνισης καρκίνου του προστάτη.

Παρά το γεγονός ότι λόγω της εμμηνόπαυσης οι γυναίκες αντιμετωπίζουν συχνότερα το πρόβλημα της οστεοπόρωσης, βάσει στοιχείων οι επιπλοκές στους άνδρες είναι σοβαρότερες. Έχει διαπιστωθεί ότι 6 μήνες μετά από κάταγμα του ισχίου, η θνησιμότητα είναι διπλάσια στους άνδρες από ό,τι στις γυναίκες.

Διαβάστε ακόμα:
Πώς θα θεραπεύσω την οστεοπόρωση
http://www.vita.gr/html/ent/828/ent.5828.asp

Πώς έπαθα οστεοπόρωση στα 30 μου!
http://www.vita.gr/html/ent/145/ent.1145.asp

Ποιες τροφές ωφελούν τα οστά μας;
http://www.vita.gr/html/ent/207/ent.1207.asp