Ονομάζομαι Αλεξάνδρα Καππάτου. Σπούδασα ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Jules Verne στην Αμιένη της Γαλλίας. Από το 1986 δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά στην Αθήνα ως ψυχολόγος και παιδοψυχολόγος. Το 1987 δημιούργησα το Ψυχοδιαγνωστικό και Συμβουλευτικό Κέντρο με σκοπό την ανάδειξη, πρόληψη και αντιμετώπιση προβλημάτων ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων. Είμαι συγγραφέας των βιβλίων «Γνωρίστε το παιδί σας» (1999), «Μεγαλώστε ευτυχισμένα παιδιά» (2003), «Εφηβεία» (2007) και «Παίρνω διαζύγιο, τι να πω στο παιδί μου» (2011) από τις εκδόσεις Μοντέρνοι Καιροί. Πρόσφατα δημιούργησα στο διαδίκτυο μια δυναμική ιστοσελίδα, όπου κάθε γονιός μπορεί να βρει πληροφορίες, έρευνες και θέματα επικαιρότητας που αφορούν παιδιά και εφήβους. Η διεύθυνσή μου στο διαδίκτυο είναι www.akappatou.gr .

Εύα Ν. Τσώλη, Ψυχολόγος με εξειδίκευση στην Αξιολόγηση και Αποκατάσταση Μαθησιακών Δυσκολιών

Ονομάζομαι Εύα Τσώλη. Σπούδασα Ψυχολογία στο Πρόγραμμα Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ειδικεύτηκα στην Αξιολόγηση των Μαθησιακών Δυσκολιών καθώς και στην Παρέμβαση των Μαθησιακών Δυσκολιών στο Ερευνητικό Ινστιτούτο Θεραπείας Εκπαίδευσης. Επιμορφώθηκα στην Ειδική Αγωγή και στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία στο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχω εκπαιδευτεί στη χορήγηση και ερμηνεία ψυχομετρικών εργαλείων, στην κλινική αξιολόγηση παιδιών και στη συμβουλευτική γονέων μαθητών με δυσκολίες μάθησης. Στα πλαίσια της πρακτικής μου έχω συνεργαστεί με το Κέντρο Διάγνωσης Αξιολόγησης και Υποστήριξης- Κ.Δ.Α.Υ (νυν ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά ως ιδιώτης ψυχολόγος με εξειδίκευση στις μαθησιακές δυσκολίες.

Ναταλία Κουτρούλη

MSc, Ψυχολόγος υγείας, με εκπαίδευση στη γνωσιακή ψυχοθεραπεία και τη συμβουλευτική, Διευθύντρια στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής

Είμαι απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, (2001), με μεταπτυχιακή ειδίκευση στην Ψυχολογία Υγείας (University of Surrey, 2002), εκπαίδευση στις Γνωσιακές Ψυχοθεραπείες (Αιγινήτειο Νοσοκομείο, 2003-05), καθώς και στη Διάγνωση Μαθησιακών Δυσκολιών και τη Συμβουλευτική (ΕΨΥΠΕ, 2009-10) και υποψήφια Διδάκτωρ Τμήματος Ψυχολογίας (Πάντειο Πανεπιστήμιο, 2010).

Η κλινική μου εμπειρία είναι στο Νοσοκομείο Μεταξά (2000-01) και στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο (2002-03). Δούλεψα ως ψυχολόγος Υγείας στο Κέντρο Έλλη Λαμπέτη για γυναίκες με καρκίνο του μαστού (2003-2006), στο Σωματείο MDA Ελλάς για άτομα με νευρομυικές παθήσεις (2007- 08) και στο Σωματείο Φίλων του Καρκίνου «Μείνε Δυνατός» – Be strong (2010- σήμερα). Είμαι διδάσκουσα μαθημάτων Ψυχολογίας στο Akmi Metropolitan College (2007- σήμερα) και στην Ακαδημία Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής (2009 – σήμερα). Επίσης, εξασκώ ιδιωτικά το επάγγελμα του ψυχολόγου.

Μαριάννα Σιδηροπούλου, Κλινική Ψυχολόγος

Με λένε Μαριάννα Σιδηροπούλου και είμαι ψυχοταξιδιώτης (το γιατί, δες εδώ http://www.womenspace.gr/2011/01/comme-il-faut.html)

Κάνω χρόνια αυτό το επάγγελμα γιατί μου αρέσει και το ευχαριστιέμαι. Έχω σπουδάσει στην Αγγλία (στο City University του Λονδίνου) και έχω μείνει εκεί μερικά χρόνια κάτι που με βοηθάει να βλέπω και να σκέφτομαι τα πράγματα αλλιώς. Κυρίως δουλεύω με γυναίκες είτε ατομικά είτε σε ομάδες, και το μεγάλο μου ενδιαφέρον είναι η πολλαπλότητα των ρόλων μας ως γυναίκες.

Η μητρότητα ήρθε στη ζωή μου τα τελευταία δυο χρόνια, και άνοιξε νέους ορίζοντες φέρνοντας μαζί της όχι μόνο το παιδί μου αλλά και την επιθυμία να στηρίξω τις νέες μητέρες στο δύσκολο έργο τους να είναι «αρκετά καλές μητέρες». Δηλαδή να δώσουν στον εαυτό τους και στο παιδί τους την ευκαιρία για μια αμοιβαία αγαπητική και ουσιαστική σχέση.

Αποφάσισα να μη δώσω εδώ ένα τυπικό βιογραφικό και να ανακαλύψετε τα πράγματα μόνοι σας με τα όσα ανα καιρούς θα γράφω.

Καλή μας αρχή.

Μπερδέκλη Ελευθερία, ψυχολόγος με εξειδίκευση στην ειδική αγωγή, εργάζεται στην επιστημονική εταιρεία ειδικής αγωγής «Προσέγγιση»

Σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Ολοκλήρωσε πρόγραμμα Επιμόρφωσης και Εξειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή στον Συμβουλευτικό σταθμό Ψυχολογικής Υποστήριξης και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Έχει εκπαιδευτεί στην χορήγηση – ερμηνεία ψυχομετρικών εργαλείων καθώς και σε εναλλακτικά συστήματα επικοινωνίας παιδιών με ειδικές ανάγκες (PECS – TEACCH). Συνεχίζει την εκπαίδευσή της στην Συμβουλευτική – Αυτογνωσία. Έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις της σε πανελλήνια και διεθνή. Έχει δημοσιευτεί ερευνητική της μελέτη στο «Κλινική ψυχολογία και Ψυχολογία της Υγείας», από τις εκδόσεις Παπαζήση καθώς και άλλα άρθρα σχετικά με την ανάπτυξη και εκπαίδευση των παιδιών. Στα πλαίσια της πρακτικής της συνεργάστηκε με το Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο Αθηνών, Δ’ Παιδοψυχιατρικό τμήμα του Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθηνών Π.Ν.Α. Σήμερα εργάζεται στην Επιστημονική εταιρεία Ειδικής Αγωγής «Προσέγγιση».

Παντελής Παζαρλής, ψυχίατρος

Ο ψυχίατρος Παντελής Παζαρλής γεννήθηκε το 1972 στις Σέρρες. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. Ειδικεύτηκε στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Πήρε τον τίτλο της ψυχιατρικής ειδικότητας το 2007. Εργάζεται ως ιδιώτης ψυχίατρος και είναι επιστημονικός υπεύθυνος στην ψυχιατρική κλινική «San Vitale».









Η Ελένη Κατσάμπα, Κλινική Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια.

Σπούδασε Ψυχολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Πρόγραμμα Ψυχολογίας, Φ.Π.Ψ., Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών) και ειδικεύτηκε στην Κλινική Ψυχολογία σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (Τριετές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδίκευσης στην Κλινική Ψυχολογία του Τμήματος Φ.Π.Ψ., της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών). Έχει, επίσης, ολοκληρώσει το πενταετές πρόγραμμα θεωρητικής και κλινικής εκπαίδευσης στη Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία στο Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς και είναι Πιστοποιημένο Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας της Συμπεριφοράς (ΕΕΕΣ) και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Γνωσιακής και Συμπεριφοριστικής Θεραπείας (EABCT).

Στο πλαίσιο της ειδίκευσής της ως Κλινική ψυχολόγος, εργάστηκε στο Παιδοψυχιατρικό Τμήμα του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Περιστερίου και στο Εργαστήριο Ψυχολογικής Συμβουλευτικής Φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει, επίσης, εργαστεί στη Μονάδα Νοσημάτων Θώρακος – Κέντρο Καρδιοαναπνευστικής Αποκατάστασης του Ευγενιδείου Θεραπευτηρίου με έργο την Ψυχολογική Υποστήριξη ασθενών με καρδιοαναπνευστικά προβλήματα. Έχει συνεργαστεί σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα, με εκδοτικούς οίκους, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς κι έχει συμμετάσχει παρουσιάζοντας την κλινική της δουλειά και σχετικά θέματα ψυχολογίας σε αρκετά συνέδρια και ημερίδες. Συνεργάζεται με το Εργαστήριο Ψυχολογικής Συμβουλευτικής Φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου συντονίζει θεραπευτικές ομάδες, κυρίως Διαχείρισης Άγχους, για φοιτητές. Συνεργάζεται, επίσης, με την Πανεπιστημιακή Παιδοψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων “Η Αγία Σοφία”. Παράλληλα εργάζεται ιδιωτικά ως κλινική ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.