Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι το μούρο αναγνωρίζεται ευρέως για τα οφέλη του στην υγεία που προέρχονται από τα αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχει, ενώ κάποιες μελέτες υποστηρίζουν ότι μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των ασθενειών.

Ο δρ. David Byrne από το ερευνητικό κέντρο Agrilife του Α&Μ Πανεπιστημίου του Τέξας, αναφέρει ότι τα τεστ έχουν δείξει ότι ένα δαμάσκηνο έχει περίπου τις ίδιες αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχονται σε μια χούφτα μούρα.

Τα αντιοξειδωτικά είναι οργανικά μόρια που προλαμβάνουν ή περιορίζουν την παραγωγή ελευθέρων ριζών, οι οποίες μπορούν να κάνουν ζημιά στα κύτταρα του οργανισμού μας.

Ο δρ. Luis Cisneros, ο οποίος συμμετείχε επίσης στην μελέτη, αναφέρει ότι τα μούρα τρώγονται συνήθως με δυσκολία. «Οι άνθρωποι συνηθίζουν να τρώνε μόνο μικρές ποσότητες μούρων την φορά μερικά με τα δημητριακά τους ή ως συστατικά σε φρουτοσαλάτα μαζί με άλλα φρούτα. Μπορούν ωστόσο να τρώνε ένα δαμάσκηνο και να αποκομίσουν όλα τα οφέλη».

Διαβάστε ακόμα:
Το top 10 των τροφών που «σβήνουν» τις φλεγμονές
http://www.vita.gr/html/ent/429/ent.7429.asp

Οι 5 καλύτερες τροφές για τη γυναίκα και τον άνδρα
http://www.vita.gr/html/ent/898/ent.6898.asp

Φρούτα και λαχανικά υπέρ των γυναικών
http://www.vita.gr/html/ent/789/ent.5789.asp


Για να γίνετε Ποπάυ, φάτε κι ένα πορτοκάλι
http://www.vita.gr/html/ent/831/ent.7831.asp