Υλικά
- 2 φλιτζάνια ρύζι Καρολίνα
- 4 πράσα κοµµένα σε χοντρές ροδέλες
- 4 κλωνάρια σέλινο ψιλοκοµµένα
- 1 κρεµµύδι ψιλοκοµµένο
- 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές µαϊντανό ψιλοκοµµένο
- 2 κουταλιές κεφαλοτύρι τριµµένο για πασπάλισµα (προαιρετικά)
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα, σοτάρετε με 2 κουταλιές ελαιόλαδο το κρεμμύδι και στη συνέχεια προσθέτετε τα πράσα και το σέλινο και ανακατεύετε. Ρίχνετε 6 ποτήρια βραστό νερό, αλάτι και πιπέρι, προσθέτετε το ρύζι, το οποίο έχετε προηγουμένως ξεπλύνει καλά σε σουρωτήρι, και αφήνετε να βράσει για όση ώρα αναγράφεται στη συσκευασία (περίπου 20΄). Πέντε λεπτά πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύετε. Κατεβάζετε από τη φωτιά και σερβίρετε, αφού πασπαλίσετε με μαϊντανό και, αν θέλετε, με λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι.
Μερίδες
για 4 άτομα