Υλικά

  • 2 φλιτζάνια ρύζι Καρολίνα
  • 4 πράσα κοµµένα σε χοντρές ροδέλες
  • 4 κλωνάρια σέλινο ψιλοκοµµένα
  • 1 κρεµµύδι ψιλοκοµµένο
  • 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές µαϊντανό ψιλοκοµµένο
  • 2 κουταλιές κεφαλοτύρι τριµµένο για πασπάλισµα (προαιρετικά)
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα, σοτάρετε με 2 κουταλιές ελαιόλαδο το κρεμμύδι και στη συνέχεια ­προσθέτετε τα πράσα και το σέλινο και ανακατεύετε. Ρίχνετε 6 ποτήρια βραστό νερό, αλάτι και πιπέρι, προσθέτετε το ρύζι, το οποίο έχετε προηγουμένως ξεπλύνει καλά σε σουρωτήρι, και αφήνετε να βράσει για όση ώρα αναγράφεται στη συσκευασία (περίπου 20΄). Πέντε λεπτά πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύετε. Κατε­βάζετε από τη φωτιά και σερβίρετε, αφού πασπαλίσετε με μαϊντανό και, αν θέλετε, με λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι.

Μερίδες
για 4 άτομα

Δείτε επίσης: