Την ίδια «θολούρα» στην οδήγηση όσο δύο ποτηράκια ουίσκι προκαλεί το κρυολόγημα, σύμφωνα με νέα βρετανική έρευνα!

Η έρευνα ανήκει στην ασφαλιστική εταιρεία Lloyds TSB, που διαπίστωσε ότι όσοι ταλαιπωρούνταν από συμπτώματα κρυολογήματος όπως φτέρνισμα και «βαρύ» κεφάλι, οδηγούσαν πιο επικίνδυνα από τους υγιείς συμμετέχοντες, σε ποσοστό 11%.

Μάλιστα, το ποσοστό αυτό κατά τους αναλυτές, ισοδυναμεί με τον κίνδυνο ατυχήματος που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί που έχουν καταναλώσει δύο ποτήρια ουίσκι.

«Η έρευνά μας αποδεικνύει ότι η οδήγηση κατά τη διάρκεια κρυολογήματος προκαλεί χιλιάδες ατυχήματα καθημερινά», αναφέρει χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος της Lloyds TSB, κ. Πόλα Λιούελιν.

Η ασφαλιστική εταιρία υπέβαλλε επίσης σε τεστ προσομοίωσης του κινδύνου κατά την οδήγηση συνολικά 102 οδηγούς άνδρες και γυναίκες, που υπέφεραν (οι γυναίκες) από προεμμηνοπαυσιακή υπερένταση (υπερένταση που οφείλεται στην εμμηνόπαυση), στρες και έντονους πονοκεφάλους (οι άνδρες).

Οι ειδικοί διαπίστωσαν λοιπόν, ότι οι συγκεκριμένοι οδηγοί, συγκέντρωναν κατά 4% χαμηλότερο σκορ σε ασκήσεις που αφορούσαν την άμεση αντίδραση και την εγρήγορσή τους κατά τη διάρκεια της οδήγησης σε σχέση με όσους δεν είχαν αυτά τα συμπτώματα.

Διαβάστε ακόμα:
Μην οδηγείτε αν ήπιατε χθες
http://www.vita.gr/html/ent/077/ent.8077.asp

Πώς να γλιτώσεις από τις χειµωνιάτικες ιώσεις
http://www.vita.gr/html/ent/816/ent.7816.asp

12 κινήσεις για να περάσει γρήγορα το κρυολόγημα
http://www.vita.gr/html/ent/421/ent.1421.asp