«Σκοτεινές» είναι τελικά οι προθέσεις των γυναικών και μάλιστα με επιστημονικές αποδείξεις! Σύμφωνα με νέα έρευνα αμερικανών ειδικών το λεγόμενο… ασθενές φύλο τις περισσότερες φορές «θολώνει» τα νερά, με αποτέλεσμα ο επίδοξος εραστής να μην έχει ξεκάθαρα μηνύματα για το αν η γυναίκα απέναντί του ενδιαφέρεται ή όχι για εκείνον.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ιντιάνας, παρουσίασαν σε μια ομάδα εθελοντών 24 βίντεο από τα λεγόμενα speed dates – κατά τα οποία οι συμμετέχοντες συναντούν αρκετούς ενδιαφερόμενους μέσα σε λίγο χρόνο.

Όπως γράφει το επιστημονικό έντυπο «Psychological Science» τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες που έλαβαν μέρος στην έρευνα και παρακολούθησαν τα βίντεο ήταν σε θέση να αντιληφθούν το ενδιαφέρον ενός άνδρα προς μια γυναίκα. Και οι δύο ωστόσο, αντιμετώπιζαν πρόβλημα κατά την ανίχνευση του γυναικείου ενδιαφέροντος.

Ο επικεφαλής της ενδιαφέρουσας μελέτης, κ. Σκάιλερ Σ. Πλέις ωστόσο έχει την εξήγηση: πίσω από τη διαδικασία της γνωριμίας των δύο φύλων κρύβεται η βιολογική παρόρμηση για την διαιώνιση του είδους, γεγονός που δίνει στη γυναίκα τη «δικαιολογία» να συμπεριφέρεται παραπλανητικά.

«Το γεγονός ότι είναι πιο επιφυλακτικές αναγκάζει τους άνδρες να ασχολούνται περισσότερο μαζί τους, ακριβώς επειδή δεν είναι σίγουροι για την επιτυχία του φλερτ τους», εξηγεί ο κ. Πλέις. «Έτσι οι γυναίκες κερδίζουν περισσότερο χρόνο για να συλλέξουν πληροφορίες για τον άνδρα που έχουν απέναντί τους».

Οι επιπτώσεις της γνωριμίας, σύμφωνα με τον ερευνητή, είναι σημαντικότερες για τις γυναίκες. Για παράδειγμα, η γυναίκα μπορεί να μείνει έγκυος με μια και μόνο επαφή, ενώ ο άνδρας όχι. Για αυτό οι γυναίκες εμφανίζονται πιο απρόσιτες.

Διαβάστε ακόμα:
Γιατί μια γυναίκα μπορεί να απιστήσει;
http://www.vita.gr/html/ent/690/ent.1690.asp

Μήπως δεν αγαπώ το σύντροφό μου;
http://www.vita.gr/html/ent/231/ent.2231.asp

Πόσο υψηλή είναι η σεξουαλική σας νοημοσύνη;
http://www.vita.gr/html/ent/629/ent.1629.asp