Όχι στις ακτινογραφίες και τις μαγνητικές τομογραφίες για τη μέση, συνιστούν οι ειδικοί του Πανεπιστημίου Υγείας και Επιστημών του Όρεγκον (OHSU), καθώς διαπίστωσαν ότι δεν βοηθούν τους ασθενείς. Αντίθετα, οι ακτινογραφίες τους εκθέτουν σε επικίνδυνη ακτινοβολία που μπορεί να ενισχύσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.

Πρόκειται για μια σύσταση η οποία αφορά κυρίως τους γιατρούς που ζητούν πάντα ακτινογραφίες ή μαγνητικές προκειμένου να χορηγήσουν την κατάλληλη θεραπεία.

Οι ερευνητές με επικεφαλής τον δρ. Ρότζερ Τσου, ανέλυσαν τα στοιχεία έξι προηγούμενων ερευνών που αφορούσαν συνολικά 1.800 άτομα με έντονους πόνους στη μέση.

Διαπίστωσαν λοιπόν, ότι εκείνοι που ακολούθησαν την οδό των ακτινογραφιών δεν παρουσίασαν ταχύτερη ανακούφιση από τους πόνους συγκριτικά με όσους έλαβαν απλώς την απαραίτητη θεραπεία.

Όπως αναφέρει η επιθεώρηση «Lancet», οι ειδικοί εμφανίζονται ιδιαίτερα προβληματισμένοι ως προς την έκθεση των ασθενών σε συχνές και μικρές δόσεις ακτινοβολίας, οι οποίες τελικώς δεν συμβάλλουν στη λύση του προβλήματος.

Διαβάστε ακόμα:
Light ακτινογραφίες!
http://www.vita.gr/html/ent/455/ent.5455.asp

Laser: Για να έχετε τη µέση teenager!
http://www.vita.gr/html/ent/819/ent.7819.asp