Δύο γονείς από τη Βρετανία έσωσαν τον 8χρονο γιο τους, ο οποίος έπασχε από μια σπάνια ανωμαλία του αίματος, χορηγώντας του πρωτεϊνούχα συμπληρώματα διατροφής.

Ο μικρός Ρούμπεν Γκρέιντζερ-Μιντ από το Γκόμερσαλ του δυτικού Γιορκσάιρ, είχε χαμηλά επίπεδα ερυθρών αιμοσφαιρίων με αποτέλεσμα να διαθέτει αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα και να χρειάζεται μεταγγίσεις αίματος μια φορά το μήνα.

Σε ηλικία μόλις δύο ετών, μετά από αμέτρητα τεστ, οι γονείς του Ρούμπεν πληροφορήθηκαν ότι ο γιος τους πάσχει από μια σπάνια ασθένεια, την οποία οι γιατροί περιέγραψαν ως ένα «μόνιμο hangover», επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει κάποια αποτελεσματική θεραπεία που θα μπορούσε να τον σώσει.

Για χρόνια δεν το έβαζαν κάτω και συνέχισαν να ψάχνουν για εναλλακτικές θεραπείες στο ίντερνετ, μεταξύ των οποίων και ο βελονισμός. Μέχρι που απευθύνθηκαν στην διατροφολόγο κ. Νταιάνα Ράιτ.

Σύντομα, η ειδικός ανακάλυψε ότι ο Ρούμπεν είχε έλλειψη βασικών αμινοξέων και πρωτεϊνών. Έτσι, αποφάσισε να του χορηγήσει μια θεραπεία πρωτεϊνούχων συμπληρωμάτων (υπό μορφή σκόνης και χαπιών), που προστίθενται στο φαγητό και τα υγρά που καταναλώνει το αγόρι και στοιχίζει περίπου 11.400 ευρώ ετησίως.

Η θεραπεία είχε τέτοια επιτυχία,που εδώ και τρία χρόνια ο Ρούμπεν δεν χρειάστηκε να υποβληθεί ξανά σε μετάγγιση αίματος. Πλέον, τα ερυθρά του αιμοσφαίρια υπερβαίνουν το μέσο όρο των ανθρώπων. Ο μικρούλης τώρα πια παίζει ξέγνοιαστα με τους φίλους του.

Η περίπτωσή του μάλιστα ενέπνευσε τους ειδικούς του Κολεγίου Imperial του Λονδίνου, οι οποίοι σχεδιάζουν να μελετήσουν κατά πόσο μια παρόμοια θεραπεία θα μπορούσε ίσως να αποδειχθεί σωτήρια και για άλλους ασθενείς.

Όπως αναφέρει η μητέρα του: «Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι η θεραπεία έχει τέτοια επιτυχία και είμαστε υπερήφανοι που έχουμε συμβάλλει σε αυτήν την καινοτόμο έρευνα η οποία θα μπορούσε πιθανότατα να βοηθήσει τόσο πολύ κόσμο».

Διαβάστε ακόμα:
Μπείτε στο «Club Méditerranée» της µακροζωίας
http://www.vita.gr/html/ent/832/ent.7832.asp

Tα πιο συχνά λάθη στη διατροφή του
http://www.vita.gr/html/ent/180/ent.6180.asp

Oι τροφές που δεν πρέπει να λείπουν από το πιάτο του!
http://www.vita.gr/html/ent/746/ent.6746.asp