Πέντε «χρυσά» βήματα για τους άνδρες που θέλουν να κάνουν τις συντρόφους τους ευτυχισμένες, προτείνουν οι επιστήμονες!

1. Φανείτε αξιόπιστοι : Γιατί το χρήμα, ο έρωτας και η αξιοπιστία τελικά παίζουν ρόλο. Σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο σε περισσότερους από 1.000 φοιτητές, οι παράμετροι που θεωρούν περισσότερο σημαντικές οι γυναίκες στη σχέση τους με έναν άνδρα είναι η αμοιβαία έλξη, η αγάπη, η αξιοπιστία του χαρακτήρα του και η συναισθηματική σταθερότητα που τους εμπνέει.

Από την άλλη, αμερικανική έρευνα που είχε δημοσιευθεί το 2006 στο επιστημονικό έντυπο «Social Forces», είχε δείξει ότι οι γυναίκες είναι πιο ευτυχισμένες σε έναν γάμο όταν ο άνδρας δείχνει μεγαλύτερη συναισθηματική δέσμευση – εκφράζοντας τα συναισθήματά του, διατηρώντας μια γοητευτική εικόνα απέναντί της, φροντίζοντας τις ανάγκες της και αφιερώνοντας χρόνο σε κοινές δραστηριότητες.

2. Να λέτε «ευχαριστώ». Όσο αφορά στις κουραστικές υποχρεώσεις του νοικοκυριού, ένας απλός τρόπος, κατά τους ειδικούς, προκειμένου να αισθανθούν οι γυναίκες λίγο καλύτερα παρά το επιβαρημένο τους πρόγραμμα, είναι η επιβράβευση του συντρόφου τους.

Πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε παντρεμένα ζευγάρια και φοιτητές που μοιράζονταν το δωμάτιό τους με κάποιο συγκάτοικο, έδειξε ότι όσοι αισθάνονταν την εκτίμηση του συντρόφου (ή του συγκατοίκου τους) έκαναν με μεγαλύτερη όρεξη τις βαρετές δουλειές του νοικοκυριού. Επιπλέον, όσοι αισθάνονταν έτσι αντλούσαν μεγαλύτερη ικανοποίηση από τη σχέση τους συγκριτικά με τους υπόλοιπους.

3. Μην την αποκλείετε από… πειρασμούς. Οι γοητευτικοί πειρασμοί που κεντρίζουν το ενδιαφέρον των δεσμευμένων γυναικών, θα μπορούσαν να ανανεώσουν μια σχέση.

Όπως εξηγούν οι ψυχολόγοι, η συνάντηση με έναν ωραίο και διαθέσιμο άνδρα μπορεί να οδηγήσει τις γυναίκες πολλές φορές στο να προσπαθήσουν να κάνουν την υπάρχουσα σχέση τους ακόμη πιο ενδιαφέρουσα.

Σε έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο «Journal of Personality and Social Psychology» οι ειδικοί διερεύνησαν τις αντιδράσεις 700 φοιτητών και φοιτητριών.

Διαπίστωσαν λοιπόν, ότι οι γυναίκες που είχαν συναντήσει έναν ελεύθερο, γοητευτικό άνδρα είχαν κατά 18% μεγαλύτερες πιθανότητες να συγχωρήσουν λάθη του συντρόφου τους όπως π.χ. μια ψεύτικη δικαιολογία ή άλλες εκνευριστικές συμπεριφορές.

Αντίθετα, οι άνδρες που είχαν συναντήσει μια όμορφη γυναίκα είχαν κατά 12% λιγότερες πιθανότητες να συγχωρήσουν εκνευριστικές συμπεριφορές των συντρόφων τους.

4. Περιορίστε την επιθετική συμπεριφορά. Σύμφωνα με έρευνα των ειδικών του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας (UCLA) οι γυναίκες προτιμούν άνδρες με κύρος οι οποίοι έχουν χρησιμοποιήσει τις ικανότητές τους για να κατακτήσουν την κορυφή στον χώρο εργασίας τους, σε σχέση με εκείνους που χρησιμοποιούν επιθετικές συμπεριφορές προκειμένου να επιτύχουν την επαγγελματική τους ανέλιξη.

5. Βάλτε στόχο την καρδιά της! Οι γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς σε καρδιακά προβλήματα και για αυτό, οι άνδρες οφείλουν να επικροτούν την υγιεινή διατροφή και τη σωματική άσκηση των συντρόφων τους, αλλά και να τους υπενθυμίζουν τα ιατρικά check-up στα οποία θα πρέπει να υποβάλλονται τακτικά.

Διαβάστε ακόμα
Έλξη με την τεστοστερόνη στο κόκκινο
http://www.vita.gr/html/ent/401/ent.7401.asp

Γιατί μια γυναίκα μπορεί να απιστήσει;
http://www.vita.gr/html/ent/690/ent.1690.asp

Εγώ… κι εσύ… και η χηµεία του έρωτά µας
http://www.vita.gr/html/ent/894/ent.6894.asp

Tι αποκαλύπτουν τα αντικείμενα για τον εαυτό μας;
http://www.vita.gr/html/ent/241/ent.2241.asp