Τα φάρμακα που χορηγούνται σε ασθενείς με λειτουργικές ανωμαλίες του θυρεοειδούς, θα μπορούσαν να βοηθήσουν όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα πρόωρης εκσπερμάτισης, εκτιμούν τούρκοι επιστήμονες.

Η έρευνα έγινε από τους ειδικούς του Πανεπιστημίου Dokuz Eylul στη Σμύρνη, οι οποίοι μελέτησαν τις περιπτώσεις 49 συνολικά ασθενών. Διαπίστωσαν λοιπόν, ότι όλοι τους εμφάνιζαν υπερθυρεοειδισμό.

Σήμερα οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τα αίτια του προβλήματος είναι ψυχολογικά, γεγονός που οδηγεί συνήθως στην χορήγηση αντικαταθλιπτικών φαρμάκων.

Όμως τώρα, βάσει των νέων ευρημάτων, οι τούρκοι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνδρες που πάσχουν από υπερθυρεοειδισμό έχουν πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να εμφανίσουν προβλήματα στην κρεβατοκάμαρα.

Σύμφωνα με το επιστημονικό έντυπο «Journal of Urology» , τα φάρμακα κατά του θυρεοειδή ίσως τελικά να αποτελούν μια αποτελεσματική θεραπεία κατά της πρόωρης εκσπερμάτισης. Στο πείραμα που πραγματοποίησαν οι ερευνητές, ζήτησαν από τους ασθενείς και τις συντρόφους τους να μετρήσουν μέσα σε πόσο χρόνο έφταναν σε οργασμό.

Σχεδόν οι τρεις στους τέσσερις εθελοντές είχαν εκσπερμάτιση σε λίγο περισσότερο από ένα λεπτό μετά την διείσδυση. Οι ειδικοί λοιπόν τους χορήγησαν μια θεραπεία προκειμένου να επαναφέρουν την ορμόνη του θυρεοειδούς σε φυσιολογικά επίπεδα.

Οκτώ εβδομάδες αργότερα, επανέλαβαν το πείραμα και προς μεγάλη τους έκπληξη διαπίστωσαν ότι τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά, με τους περισσότερους από τους συμμετέχοντες να «αντέχουν» για αρκετά λεπτά.

Διαβάστε ακόμα:
Sex σε 10″. Πώς έμαθα να καθυστερώ
http://www.vita.gr/html/ent/238/ent.1238.asp

Σπρέι για την πρόωρη εκσπερμάτιση
http://www.vita.gr/html/ent/907/ent.7907.asp

Ανακαλύφθηκε το γονίδιο της πρόωρης εκσπερμάτισης
http://www.vita.gr/html/ent/518/ent.7518.asp