«Γυμναστείτε το πρωί αν η δουλειά είναι αγχώδης και κουραστική», μας συμβουλεύουν ειδικοί του Πανεπιστημίου του Μπανγκόρ στην Ουαλία.

Η δύσκολη και πιεστική εργασία γραφείου, ακόμη κι αν δεν κουράζει τόσο σωματικά, μειώνει την ενέργεια των εργαζομένων, με αποτέλεσμα, τις περισσότερες φορές, να χάνουν την όρεξή τους για γυμναστική μετά το τέλος του ωραρίου… Δεν είναι σίγουρο ότι χρειαζόμασταν «επιστημονική τεκμηρίωση» γι’ αυτό το φαινόμενο.

Ωστόσο, ενδιαφέρον παρουσιάζει το συμπέρασμα των ερευνητών ότι ειδικά η πρωινή άσκηση θα μπορούσε να αποτελέσει αποτελεσματική θεραπεία κατά του συνδρόμου της χρόνιας κόπωσης. Επομένως, και οι στρεσαρισμένοι εργαζόμενοι θα ήταν καλύτερα να γυμνάζονται το πρωί, όταν το μυαλό τους είναι καθαρό…

«Τα άτομα που πάσχουν από χρόνια κόπωση δηλώνουν έλλειψη ενέργειας και θολούρα της σκέψης, όπως ακριβώς και οι κουρασμένοι εθελοντές της έρευνας», μας λέει ο καθηγητής Σάμουελ Μαρκόρα, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας.

Στο πρωτότυπο πείραμά τους, οι ερευνητές ζήτησαν από 16 εθελοντές να κάνουν ποδήλατο πρώτα όταν είχαν καθαρό μυαλό και, ξανά, μετά από 90λεπτη πνευματική εργασία. Είδαν, λοιπόν, ότι, όταν ήταν πνευματικά κουρασμένοι, οι περισσότεροι σταματούσαν να κάνουν ποδήλατο 15% νωρίτερα από τον προβλεπόμενο χρόνο.

Διαβάστε ακόμα:
1 λεπτό άσκησης την ημέρα, το διαβήτη κάνει πέρα!
http://www.vita.gr/html/ent/391/ent.8391.asp

Για δυνατή πλάτη μετά το γραφείο
http://www.vita.gr/html/ent/388/ent.2388.asp

Διακόψτε τον κύκλο του στρες
http://www.vita.gr/html/ent/985/ent.1985.asp