Σε δύο χαριτωμένους παπαγάλους χρωστά την επαναφορά της ικανότητάς του να μιλά ο κ. Μπράιαν Γουίλσον από το Μέριλαντ. Ο πρώην πυροσβέστης πριν από 14 χρόνια είχε πάθει ένα σοβαρό αυτοκινητιστικό ατύχημα που του στοίχισε την ομιλία του.

Οι γιατροί που τον παρακολουθούσαν του είχαν ξεκαθαρίσει ότι η κατάστασή του ήταν πιθανότατα μη αναστρέψιμη. Να, όμως, που τελικά διαψεύστηκαν. Με τη βοήθεια των δύο επιστήθιων φτερωτών του φίλων, ο κ. Γουίλσον κατάφερε και πάλι να μιλήσει.

«Τα δύο πουλιά μού δίδαξαν πάλι να μιλώ», αναφέρει ο κ. Γουίλσον όλο περηφάνια. «Είχα τόσο άσχημα τραύματα στο κεφάλι που δεν θα μπορούσα ποτέ να μιλήσω καλύτερα από ένα δίχρονο παιδί».

Ο Αμερικανός, ο οποίος δηλώνει λάτρης των εξωτικών πουλιών, έχει στο σπίτι του περίπου 80 πολύχρωμα πουλιά, από τα οποία όμως δύο ξεχώριζαν, καθώς βρίσκονταν στο πλάι του από τα παιδικά του χρόνια.

«Αυτοί οι δύο συνέχιζαν να μου μιλούν και να μου μιλούν. Και ξαφνικά, μία λέξη βγήκε από το στόμα μου, μετά δύο και μετά κι άλλες», περιγράφει συγκινημένος ο άνδρας.

Ως ένδειξη της αστείρευτης αγάπης του προς τα εντυπωσιακά πουλιά, ο κ. Γουίλσον, πέρα από τη ζωή του, έχει αφιερώσει το υστέρημά του για τη δημιουργία του ιδρύματος Wilson Parrot Foundation, το οποίο προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες γύρω από την περιποίηση και τη φροντίδα των πανέμορφων «πολυλογάδων», την προστασία τους, όπως επίσης και πρωτότυπες υπηρεσίες ψυχαγωγίας σε διάφορες εκδηλώσεις.

Διαβάστε ακόμα:
Τα κατοικίδια έχουν… αντικαρκινικές ιδιότητες
http://www.vita.gr/html/ent/524/ent.7524.asp

Κατοικίδια: Ούτε γάτα ούτε ζημιά;
http://www.vita.gr/html/ent/529/ent.6529.asp