Ο λόγος για το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών. Καθησυχαστικοί εμφανίζονται σουηδοί ειδικοί για τις νεαρές γυναίκες που αντιμετωπίζουν προβλήματα γονιμότητας λόγω του συνδρόμου καθώς, σύμφωνα με νέα έρευνα, η παραγωγή ωαρίων φαίνεται να αυξάνεται με την πάροδο των ετών.

Τα χαρμόσυνα νέα έρχονται από τους ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ουψάλα. Στο πλαίσιο της έρευνας πήραν συνέντευξη από 91 γυναίκες ηλικίας 35 ετών και άνω οι οποίες σε νεαρότερες ηλικίες είχαν διαγνωσθεί ότι πάσχουν από το σύνδρομο.

Παρατήρησαν λοιπόν, ότι κατά μέσο όρο οι συμμετέχουσες είχαν τον ίδιο αριθμό κυήσεων και τοκετών όσο και οι υγιείς γυναίκες της ίδιας ηλικίας. Διαπίστωσαν ακόμη, ότι παρά το γεγονός ότι κάποιες είχαν καταφύγει σε θεραπείες γονιμότητας, περισσότερο από τα 2/3 των ασθενών είχαν καταφέρει να μείνουν έγκυες χωρίς καμία απολύτως βοήθεια.

Όπως εξηγεί η επικεφαλής της έρευνας δρ. Μίριαμ Χουντέκοβα, οι ωοθήκες γυναικών με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών σε μεγαλύτερη ηλικία, εμφανίζονταν πιο παραγωγικές ενώ παράλληλα διατηρούσαν καλύτερα ορμονικά επίπεδα συγκριτικά με εκείνες υγιών συνομηλίκων τους. «Όσο μεγαλώνουν μάλιστα, η πιθανότητα να μείνουν έγκυες αυξάνεται», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμα:
Κύστεις. Ένα γυναικείο μυστήριο και η λύση του
http://www.vita.gr/html/ent/501/ent.5501.asp

Με τις εναλλακτικές θεραπείες μπορείτε να ενισχύσετε τη γονιμότητά σας
http://www.vita.gr/html/ent/385/ent.2385.asp

Tεστ – Έχετε αρκετά ωάρια για να μείνετε έγκυος;
http://www.vita.gr/html/ent/171/ent.1171.asp