Με ένα μόνο τηλεφώνημα και με μια απλή και ανώδυνη εξέταση μπορείτε τώρα να ελέγξετε την υγεία του εντέρου σας.

Με αφορμή το Μήνα Ενημέρωσης για τον Καρκίνο Παχέος Εντέρου που είναι ο Μάρτιος και στο πλαίσιο μιας μεγάλης ενημερωτικής εκστρατείας, δίνεται η δυνατότητα σε όσους είστε 55-70 ετών να κάνετε δωρεάν την προληπτική εξέταση για τον καρκίνο του παχέος εντέρου.

Με ένα τηλεφώνημα στο 210 99.75.555, όσοι ενδιαφέρεστε μπορείτε να κλείσετε ένα ραντεβού για την προληπτική εξέταση που γίνεται στην Αθήνα, τον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και το Ηράκλειο.

Πρόκειται για την εξέταση ανίχνευσης αιμοσφαιρίνης στα κόπρανα (δοκιμασία Mayer κοπράνων), η οποία ανιχνεύει τις μικρές ποσότητες αίματος στις κενώσεις, που κανονικά δεν είναι ορατές με γυμνό μάτι και μπορεί να οφείλονται είτε σε καρκίνο παχέος εντέρου είτε σε άλλες αιτίες, όπως οι πολύποδες. Οι πολύποδες είναι αλλοιώσεις που με την πάροδο των ετών μπορούν να εξελιχθούν σε καρκίνο και, αν διαγνωστούν έγκαιρα, μπορούν να αφαιρεθούν ανώδυνα χωρίς χειρουργική επέμβαση. Η εξέταση γίνεται μέχρι και τις 31 Μαρτίου.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που διοργανώνεται από τον Όμιλο Εθελοντών κατά του Καρκίνου (ΟΕΚΚ) ΑγκαλιάΖΩ και το Κέντρο Μελετών Υπηρεσιών Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με την επιστημονική υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Ογκολογίας Πεπτικού, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου αποτελεί μία από τις συχνότερες μορφές καρκίνου. Πρόκειται για κακοήθη όγκο που αναπτύσσεται στο εσωτερικό του παχέος εντέρου και προσβάλλει εκατομμύρια ανθρώπους. Η συγκεκριμένη μορφή καρκίνου προέρχεται από μικρούς καλοήθεις όγκους του εντέρου, γνωστούς και ως πολύποδες, οι οποίοι εμφανίζονται συχνότερα στις μεγαλύτερες ηλικίες.

Στην Ελλάδα, η συγκεκριμένη μορφή κακοήθειας αποτελεί τον τέταρτο πιο συχνό καρκίνο στους άνδρες και τον τρίτο στις γυναίκες. Ο κίνδυνος ανάπτυξης της νόσου υπολογίζεται σε 6% στο γενικό πληθυσμό, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα. Ωστόσο, η έγκαιρη διάγνωση της νόσου, με προληπτικές εξετάσεις, αυξάνει θεαματικά τις πιθανότητες ίασής της.

Διαβάστε ακόμα:
Τι προστατεύει από τον καρκίνο του εντέρου
http://www.vita.gr/html/ent/495/ent.8495.asp

Για να είστε χαλκέντεροι
http://www.vita.gr/html/ent/825/ent.5825.asp

10 οδηγίες κατά του καρκίνου
http://www.vita.gr/html/ent/707/ent.5707.asp