Μια νέα 60λεπτη θεραπεία λέιζερ υπόσχεται την καταπολέμηση της υπερβολικής εφίδρωσης, απαλλάσσοντας έτσι τους ενδιαφερόμενους μια για πάντα από τους αντιαισθητικούς λεκέδες ιδρώτα στα ρούχα.

Σύμφωνα με τον επινοητή της τεχνικής και πλαστικό χειρουργό δρ. Μαρκ Γουάϊτλι, πρόκειται για μια ανώδυνη διαδικασία που πραγματοποιείται στη μασχάλη ύστερα από τοπική αναισθησία. Με τη βοήθεια του λέιζερ ο ειδικός καταστρέφει τους ιδρωτοποιούς αδένες και απομακρύνει τους νεκρωμένους ιστούς.

Μέχρι σήμερα όσοι αντιμετώπιζαν πρόβλημα εφίδρωσης – ανάμεσά τους και διάσημα ονόματα της σόουμπιζ όπως π.χ. η Μαντόνα – κατέφευγαν στην προσωρινή λύση των ενέσεων μπότοξ. Αντίθετα, τα αποτελέσματα της νέας θεραπείας είναι μόνιμα, όπως επιβεβαιώνει ο δρ. Γουάϊτλι.

«Όλοι μας ιδρώνουμε προκειμένου να ρίξουμε την θερμοκρασία του οργανισμού μας και μάλιστα ιδρώνουμε σε διάφορα σημεία του σώματος», εξηγεί.

«Ωστόσο κάποιοι άνθρωποι ιδρώνουν πολύ περισσότερο σε ορισμένα σημεία σε σχέση με άλλα. Αν και η περιοχή της μασχάλης αντιστοιχεί μόλις στο 1% της συνολικής επιφάνειας του σώματος, η υπερβολική εφίδρωση σ’ αυτό το σημείο μπορεί να προκαλέσει αμηχανία ή να καταστρέψει τα ρούχα», αναφέρει ο δρ. Γουάϊτλι.

«Σταματώντας την εφίδρωση σε μία περιοχή, στην ουσία τη μεταθέτουμε στο υπόλοιπο 99% του σώματος. Τότε όμως είναι σχεδόν ανεπαίσθητη επειδή διασκορπίζεται. Έτσι, η συνολική εφίδρωση του οργανισμού δεν αλλάζει, όμως η ντροπή από τα αντιαισθητικά σημάδια κάτω από τις μασχάλες αποτελεί παρελθόν», συμπληρώνει ο ειδικός.

Όπως διευκρινίζει ωστόσο ο δρ. Γουάϊτλι η συγκεκριμένη θεραπεία – το κόστος της οποίας σκαρφαλώνει στα 3.840 ευρώ – μπορεί να εφαρμοσθεί μόνο στην περιοχή της μασχάλης επειδή το δέρμα εκεί είναι πιο χαλαρό και όχι στα χέρια, το πρόσωπο ή τα πόδια.

Διαβάστε ακόμα:
Αποτριχωτικό …αποσμητικό!
http://www.vita.gr/html/ent/102/ent.8102.asp

Nτομάτα για την εφίδρωση
http://www.vita.gr/html/ent/880/ent.3880.asp