Αποτελεσματική μέθοδος κατά του καρκίνου προστάτη αποδεικνύεται η κρυοθεραπεία, κατά την οποία το ισχυρό ψυκτικό αέριο, το κρυογόνο, στοχεύει και «παγώνει» τους όγκους.

Η επιτυχία της συγκεκριμένης τεχνικής, όπως εκτιμά ο διευθυντής του Κέντρου για την Ασφαλέστερη Θεραπεία κατά του Καρκίνου του Προστάτη στο Ορλάντο, δρ. Γκάρι Όνικ, οφείλεται στο γεγονός ότι καταστρέφοντας τον καρκινικό όγκο, δεν καταστρέφεται και ο περιβάλλων ιστός.

Ακριβώς επειδή τα νεύρα και τα αιμοφόρα αγγεία παραμένουν ανέπαφα, η θεραπεία δεν προκαλεί προβλήματα ανικανότητας ή δυσκολία στον έλεγχο της ουροδόχου κύστης – παρενέργειες που συνήθως εμφανίζονται μετά το χειρουργείο ή την ακτινοθεραπεία.

Στην μελέτη του δρ. Όνικ συμμετείχαν συνολικά 120 ασθενείς οι οποίοι υποβλήθηκαν σε κρυοθεραπεία μέσα σε διάστημα 12 ετών.

«Χωρίς αμφιβολία μπορούμε να εξαλείψουμε τον καρκίνο του προστάτη «παγώνοντάς» τον», λέει χαρακτηριστικά.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μετά τη θεραπεία το 93% των ασθενών δεν εμφάνιζε καρκινικά ίχνη, ενώ περίπου το 85% ανέκτησαν πλήρως σεξουαλική τους ικανότητα.

«Στις περιοχές όπου εφαρμόσθηκε η θεραπεία δεν επανεμφανίσθηκαν καρκινικοί όγκοι και ακόμη και στην περίπτωση του 7% των ασθενών που εμφάνισαν όγκους σε άλλο σημείο του αδένα, η κρυοθεραπεία αποτέλεσε 100% αποτελεσματική λύση στον τοπικό έλεγχο της νόσου», αναφέρει ο δρ. Όνικ.

Διαβάστε ακόμα:
Οι τελευταίες εξελίξεις για τον καρκίνο του προστάτη
http://www.vita.gr/html/ent/409/ent.7409.asp

Πώς θα γίνετε ο προστάτης του… προστάτη σας!
http://www.vita.gr/html/ent/760/ent.4760.asp

Στην αιχµή της επιστήµης: Θωρακίζοντας την υγεία του προστάτη
http://www.vita.gr/html/ent/822/ent.7822.asp