Αν ο καλός σας συνήθως δεν προσέχει τις αλλαγές που κάνετε στην κουπ ή το χρώμα των μαλλιών σας, τότε μάθετε ότι ο εγκέφαλος κάποιων ανθρώπων δεν ξεχωρίζει εύκολα το κούρεμα από τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου.

Η εντυπωσιακή έρευνα έρχεται από το νευροεπιστήμονα δρ. Μπραντ Ντουσέν από το University College του Λονδίνου, ο οποίος ανακάλυψε ότι, όπως κάποια άτομα έχουν δυσκολία να αναγνωρίσουν πρόσωπα (προσωπαγνωσία), έτσι κάποια άλλα δυσκολεύονται να ξεχωρίσουν τα μαλλιά από το σύνολο των χαρακτηριστικών του προσώπου.

Σύμφωνα με νεότερα ευρήματα, ο ανθρώπινος εγκέφαλος επεξεργάζεται ξεχωριστά τις πληροφορίες που σχετίζονται με τα μαλλιά κάποιου από τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Όπως αναφέρει ο ειδικός, πολλές φορές αυτοί που έχουν προσωπαγνωσία καταφεύγουν στο στυλ των μαλλιών οικείων τους προσώπων, για να τους θυμίζουν ποιοι είναι.

«Οι ασθενείς μου μου λένε ότι χρησιμοποιούν τα μαλλιά για να αναγνωρίσουν γνωστούς τους», λέει ο δρ. Ντουσέν. «Κι εγώ βασίζομαι πολύ στα μαλλιά», προσθέτει.

Οι επιστήμονες πάντα πίστευαν ότι εξωτερικά χαρακτηριστικά, όπως το σχήμα του προσώπου ή το πηγούνι, αποτελούν σημαντικά χαρακτηριστικά για να αναγνωρίσουμε κάποιον από μακριά. Τα νέα στοιχεία, όμως, μαρτυρούν ότι ίσως τελικά και τα μαλλιά να είναι εξίσου σημαντικά για την αναγνώριση οικείων προσώπων.

Διαβάστε ακόμα:
Οι άνδρες το προτιμούν περιστασιακό
http://www.vita.gr/html/ent/931/ent.6931.asp

Οι άνδρες ξεχνούν πιο γρήγορα
http://www.vita.gr/html/ent/913/ent.5913.asp

Έχετε πρόβλημα με τα μαλλιά σας; Σας δίνουμε τη λύση
http://www.vita.gr/html/ent/721/ent.6721.asp