Επαναφορτιζόμενες μπαταρίες που θα φορτίζουν σε μόλις 10 με 20 δευτερόλεπτα το κινητό μας κατάφεραν να δημιουργήσουν οι ερευνητές του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ).

Οι μπαταρίες αυτές μελλοντικά αναμένεται να αντικαταστήσουν τις υπάρχουσες μπαταρίες λιθίου κινητών τηλεφώνων ή των φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών. Χάρη στην αστραπιαία τους φόρτιση, θα εξοικονομούν πολύτιμο χρόνο, αλλά και ηλεκτρική ενέργεια.

Σε περίπτωση, μάλιστα, που η βιομηχανία ηλεκτρονικών ειδών ενδιαφερθεί για τη νέα πατέντα, σε δύο μόλις χρόνια θα μπορούσε να ξεκινήσει η μαζική παραγωγή και η διάθεση των μπαταριών «νέας γενιάς» στην αγορά.

Το μυστικό της συγκεκριμένης καινοτομίας «κρύβεται» στην κατασκευή της νέας μπαταρίας. Οι υπάρχουσες μπαταρίες λιθίου καθυστερούν να φορτίσουν λόγω της αργής κίνησης των ιόντων λιθίου μέσω των οποίων μεταφέρεται η ενέργεια.

Αντίθετα, με το νέο σύστημα τα ιόντα κινούνται αστραπιαία. Μάλιστα, όπως εκτιμούν οι ειδικοί, η συγκεκριμένη τεχνολογία δεν αποκλείεται να εφαρμοστεί ακόμη και στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Διαβάστε ακόμα:
Βηματοδότης: Σύντομα χωρίς μπαταρίες !
http://www.vita.gr/html/ent/908/ent.7908.asp

Aνακύκλωση: Tα σκουπίδια που δεν είναι σκουπίδια
http://www.vita.gr/html/ent/489/ent.2489.asp