Οι αισιόδοξοι άνθρωποι κερδίζουν περισσότερα χρόνια ζωής, σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα. Αναλύοντας τα στοιχεία της έρευνας, Womens Health Initiative στην οποία είχαν συμμετάσχει συνολικά 100.000 γυναίκες ηλικίας 50 ετών και άνω, οι ειδικοί του Πανεπιστημίου του Πίτσμπεργκ διαπίστωσαν ότι όσες διατηρούσαν αισιόδοξη στάση απέναντι στη ζωή, αντιμετώπιζαν κατά 14% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από οποιονδήποτε παράγοντα και 30% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου λόγω καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Επιπλέον, οι γυναίκες αυτές είχαν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν υπέρταση ή διαβήτη και ήταν λιγότερο επιρρεπείς σε επιβλαβείς συνήθειες, όπως το κάπνισμα.

Όπως επισημαίνει η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας δρ. Χίλαρι Τιντλ, οι γυναίκες που έτειναν να μην εμπιστεύονται τόσο εύκολα τους γύρω τους, αντιμετώπιζαν γενικά 16% υψηλότερο κίνδυνο να πεθάνουν πρόωρα, ενώ αντιμετώπιζαν 23% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρκίνο σε σχέση με τις υπόλοιπες.

«Πιστεύω ότι χρειάζεται περαιτέρω έρευνα, για να δούμε κατά πόσο η αλλαγή στη στάση ζωής μας θα μπορούσε να έχει ευεργετικά οφέλη για την υγεία μας, αλλά και για να σχεδιαστούν «θεραπείες» που να μας βοηθήσουν να αλλάξουμε στάση ζωής», υπογραμμίζει η δρ. Τιντλ.

Διαβάστε ακόμα:
Εσείς πόση ευτυχία επιτρέπετε στον εαυτό σας;
http://www.vita.gr/html/ent/273/ent.5273.asp

Γιατί το μυαλό μου πάει πάντα στο κακό;
http://www.vita.gr/html/ent/122/ent.6122.asp

Ευφυΐα ίσον μακροζωία!
http://www.vita.gr/html/ent/685/ent.8685.asp

100 χρόνια ζωής για όλους;
http://www.vita.gr/html/ent/870/ent.4870.asp