Η περιτομή μπορεί να περιορίσει τον κίνδυνο μόλυνσης από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και γι’ αυτό θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται σαν «υπόθεση ρουτίνας» από τους άντρες, υποστηρίζουν τώρα αμερικανοί επιστήμονες.

Σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς στις ΗΠΑ, η περιτομή φαίνεται ότι μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο μετάδοσης του έρπητα των γεννητικών οργάνων και του ιού των κονδυλωμάτων (HPV).

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε περίπου 3.500 άνδρες από την Ουγκάντα, οι οποίοι παρέμειναν υπό επιστημονική παρακολούθηση για διάστημα δύο ετών. Στο τέλος της συγκεκριμένης περιόδου, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η περιτομή περιόριζε τον κίνδυνο μετάδοσης του έρπητα κατά 25% και του HPV κατά 33%.

«Τα νέα στοιχεία φέρνουν στο προσκήνιο τον ρόλο της ανδρικής περιτομής όχι μόνο σχετικά με την πρόληψη του HIV (ιού που προκαλεί το AIDS) αλλά και για την πρόληψη άλλων σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων», σχολιάζουν ο δρ. Μάθιου Γκόλντεν και η δρ. Τζούντιθ Βάσερχαϊτ από το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον.

Διαβάστε ακόμα:
Η περιτομή χαρίζει υγεία
http://www.vita.gr/html/ent/192/ent.8192.asp

O ιός που καταστρέφει τις σχέσεις!
http://www.vita.gr/html/ent/112/ent.1112.asp

Mπορεί να κολλήσω αφροδiσιο χωρίς sex;
http://www.vita.gr/html/ent/185/ent.6185.asp