Αυτό είναι το συμπέρασμα των ειδικών του Πανεπιστημίου του Ρότσεστερ στη Νέα Υόρκη, που συνεργάστηκαν με τους ερευνητές του Ινστιτούτου Έρευνας για την Όραση Goldschleger και του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι μικρές εναλλαγές στις αποχρώσεις του γκρίζου, σε αντίθεση με το ενιαίο φόντο, και η ταυτόχρονη οξυμμένη προσοχή των παικτών συμβάλλουν στη βελτίωση της όρασής τους.

Μέχρι σήμερα, οι ειδικοί πίστευαν ότι η ανικανότητα εντοπισμού των ανεπαίσθητων αυτών εναλλαγών μπορούσε να διορθωθεί μόνο μέσω χειρουργικών επεμβάσεων.

Στη μελέτη οι ερευνητές συνέκριναν τις αντιδράσεις μιας ομάδας έμπειρων παικτών και μιας ομάδας ατόμων που δεν έπαιζαν ηλεκτρονικά παιχνίδια συχνά στον υπολογιστή τους. Από κάποιους από αυτούς ζητήθηκε να παίξουν το παιχνίδι πάλης «Unreal Tournament 2004» ή το παιχνίδι δράσης «Call of Duty 2», ενώ από κάποιους άλλους ζητήθηκε να παίξουν πιο ήπια παιχνίδια.

Ταυτόχρονα, ζήτησαν από ορισμένους εθελοντές που δεν έπαιζαν ηλεκτρονικά να παίξουν εντατικά για 50 ώρες, μέσα σε διάστημα εννέα εβδομάδων.

Στο τέλος της έρευνας, όπως γράφει η επιθεώρηση «Nature Neuroscience», οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι όσοι από τους συμμετέχοντες έπαιζαν παιχνίδια δράσης είχαν βελτιώσει κατά 43-58% την ικανότητά τους να διακρίνουν μικροδιαφορές στην αντίθεση περισσότερο από τους υπόλοιπους.

Διαβάστε ακόμα:
Video games: Μπαµπά, θα µου πάρεις τον «Πρίγκιπα της Περσίας»;
http://www.vita.gr/html/ent/022/ent.8022.asp

Πόσο Playstation να παίζει το παιδί μου;
http://www.vita.gr/html/ent/237/ent.2237.asp

Τα Pokemon κάνουν επιθετικά τα παιδιά
http://www.vita.gr/html/ent/681/ent.8681.asp