Ανακούφιση από τον πονοκέφαλο μετά από ξενύχτι και ποτό προσφέρει ένα σάντουιτς με μπέικον, καθώς αυξάνει τα επίπεδα αμινοξέων στο αίμα.

Τα ενδιαφέροντα ευρήματα ανήκουν στους ειδικούς του Κέντρου Ζωής του Πανεπιστημίου του Νιούκασλ, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι η πρόσληψη φαγητού επιταχύνει το μεταβολισμό, βοηθώντας τον οργανισμό να αποβάλλει γρηγορότερα το αλκοόλ.

«Το φαγητό δεν απορροφά το αλκοόλ, αλλά αυξάνει το μεταβολισμό, βοηθώντας μας έτσι να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις των καταχρήσεών μας. Γι αυτό, το φαγητό μάς βοηθά πολλές φορές να αισθανόμαστε καλύτερα», αναφέρει η Ελίν Ρόμπερτς.

«Το ψωμί είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες και το μπέικον σε πρωτεΐνη, με αποτέλεσμα να διασπώνται σε αμινοξέα. Ο οργανισμός χρειάζεται αυτά τα αμινοξέα στο μεταβολισμό και έτσι η κατανάλωση των συγκεκριμένων τροφών μάς κάνουν να αισθανόμαστε καλά», εξηγεί η ειδικός.

«Η απότομη κατανάλωση υπερβολικών ποσοτήτων αλκοόλ περιορίζει τους νευροδιαβιβαστές στον εγκέφαλο (χημικές ουσίες απαραίτητες για την επικοινωνία των εγκεφαλικών κυττάρων), όμως από την άλλη η υψηλή περιεκτικότητα του μπέικον σε αμινοξέα προσφέρει καθαρό μυαλό», συμπληρώνει.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η ευεργετική δράση του συγκεκριμένου αλλαντικού οφείλεται σε περίπλοκες χημικές αλληλεπιδράσεις που σχετίζονται με το ψήσιμο, τη μυρωδιά και τη γεύση του.

Διαβάστε ακόμα:
Φάρμακο μειώνει την επιθυμία για αλκοόλ
http://www.vita.gr/html/ent/896/ent.4896.asp

Γλυκιά ζάλη, χωρίς hangover
http://www.vita.gr/html/ent/388/ent.1388.asp

Ποια ποτά δημιουργούν το χειρότερο hangover
http://www.vita.gr/html/ent/281/ent.1281.asp