Πρόκειται για μια Ελληνίδα που άφησε μία επιτυχημένη καριέρα δικηγόρου για να ασχοληθεί με τη φροντίδα του δέρματος, της ομορφιάς, αλλά και του ανθρώπου. Η Ντιάνα Ζούππα δεν χρησιμοποιεί μαγικά φίλτρα, μηχανήματα ή φάρμακα, έχει για «όπλα» της μόνο εκείνα που παράγει η φύση και με τόση αγάπη και φροντίδα «φυλακίζει» σε κρέμες, λοσιόν και ελιξίρια υγείας και ομορφιάς το ζεύγος Καβαλλιεράτου, με το εμπορικό όνομα «Cavalliert». Μία τέτοια κρέμα, την Awakening της εταιρείας Cavalliert, δήλωσε σε γνωστό περιοδικό ότι χρησιμοποιεί ο διάσημος ηθοποιός Daniel Craig. Κι αυτό επειδή η κυρία Ντιάνα Ζούππα κατάφερε να κάνει γνωστά τα φυσικά καλλυντικά Cavalliert σε όλη την Ευρώπη και να θεωρείται μία από τις κορυφαίες θεραπεύτριες δέρματος. Μιλήσαμε μαζί της για να μάθουμε τόσο τα μυστικά όσο και την ιστορία της από την αρχή.

Από έφηβη με σπυράκια… μοντέλο
Το ζεύγος Καβαλλιεράτου μπήκε στη ζωή μου όταν ήμουν έφηβη. Υπέφερα από ακμή, είχα δοκιμάσει πάρα πολλές θεραπείες, κάποιες από αυτές με βοηθούσαν παροδικά, αλλά μετά τα σπυράκια «ξαναφουντώνανε». Είχα απογοητευτεί, δεν ένιωθα καλά ψυχολογικά, δεν ήθελα να βγω από το σπίτι, φόραγα πάντα make-up… Μια φίλη της μητέρας μου μας σύστησε τους Καβαλλιεράτους. Μου έκανε εντύπωση που μου πρότειναν να βάλω στο πρόσωπό μου βότανα και μυρωδικά που μέχρι τότε είχα συνηθίσει να τα δοκιμάζω στις φακές και στα υπόλοιπα φαγητά της μητέρας μου. Η θεραπεία που μου πρότειναν «δούλεψε» και τα σπυράκια εξαφανίστηκαν. Έτσι, παρατηρώντας ότι είχα ένα γλυκό προσωπάκι, μου πρότειναν να φωτογραφηθώ ως «μοντέλο» για τα καλλυντικά τους.

Και, στη συνέχεια, επιτυχημένη δικηγόρος!
Στα 18 μου έφυγα για την Αγγλία, για να σπουδάσω νομικά. Δεν έχασα, όμως, την επαφή με τους Καβαλλιεράτους. Τα καλοκαίρια πήγαινα στο κτήμα τους, ρωτούσα και μάθαινα για τα βότανα. Αργότερα ασχολήθηκα και με τη διατροφή, που επίσης παίζει ρόλο στην ακμή, αλλά και γενικά στην υγεία του δέρματος. Αφού ολοκλήρωσα τις σπουδές μου, δούλεψα σε μια εταιρεία, ασκώντας ενεργό δικηγορία. Σκοπός μου ήταν να βοηθήσω τον άνθρωπο και το περιβάλλον, αλλά γρήγορα συνειδητοποίησα ότι δεν κατάφερνα το στόχο μου.

Αλλάζοντας καριέρα
Ένα πρωί, πηγαίνοντας στο δικαστήριο, μια δικαστής με ρώτησε πώς ήμουν τόσο φρέσκια και λαμπερή. Εκείνη την ημέρα κάτι «μου έκανε κλικ», όπως λένε. Σκέφτηκα: Για να με ρωτάει κάποιος τόσο άσχετος με τα θέματα της αισθητικής χωρίς να γνωρίζει ποια καλλυντικά χρησιμοποιώ ή ποιο είναι το παρελθόν μου, ίσως έχω ένα πολύ σημαντικό «όπλο» και δεν το «εκμεταλλεύομαι», όπως θα έπρεπε. Γύρισα στο Λονδίνο και αγόρασα όλα τα «φυτικά» καλλυντικά που κυκλοφορούσαν. Με έκπληξη συνειδητοποίησα ότι στην πλειονότητά τους μόνο φυσικά δεν ήταν, αντίθετα περιείχαν ελάχιστα φυτικά συστατικά. Σκέφτηκα ότι ίσως θα έπρεπε να «εκμεταλλευτώ» όσα είχα μάθει και μου είχαν δείξει οι Καβαλλιεράτοι. Τους ζήτησα να μου δείξουν το ειδικό μασάζ που έκαναν, τον τρόπο που ανέλυαν το δέρμα, τα βότανα και πώς τα χρησιμοποιούσαν.

Στους πραγματικούς γκουρού
Καθώς με ενδιαφέρει η ολιστική προσέγγιση των ανθρώπων και των προβλημάτων τους, ξεκίνησα έναν κύκλο ταξιδιών για να ενημερωθώ και να εκπαιδευτώ σχετικά με κάποιες εναλλακτικές θεραπείες. Δεν ήθελα να κάτσω σε έναν κλειστό χώρο να διαβάζω μόνο βιβλία, ήθελα να πάω στον τόπο που ήταν οι πραγματικοί γκουρού και να εκπαιδευτώ από εκείνους. Πήγα στη Βραζιλία και σπούδασα κρυσταλλοθεραπεία, στην Ασία και έκανα ρέικι, ταϊλανδέζικο και ινδικό μασάζ και acupressure. Γυρίζοντας στο Λονδίνο, ολοκλήρωσα τις σπουδές μου και στη βοτανολογία, στο «International College of Holistic Medicine», και πήρα τον τίτλο της ολιστικής θεραπεύτριας. Έτσι, το 2000 ξεκίνησα να βλέπω και κόσμο.



«Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου ότι έκανα κάποιους ανθρώπους ευτυχισμένους»



«Αντιμετωπίζω τον κάθε άνθρωπο ως ολότητα»
Αντιμετωπίζω τους ανθρώπους που έρχονται στο ινστιτούτο τον καθένα ξεχωριστά. Αρχικά αναλύω το δέρμα με μια κινεζική τεχνική που λέγεται Face Mapping, ώστε -όπως γίνεται περίπου με τη ρεφλεξολογία, όπου το κάθε σημείο του πέλματος αντιστοιχεί σε κάποιο σημείο του σώματος- να βρω ποια προβλήματα υπάρχουν γενικά στο σώμα και αντικατοπτρίζονται στο δέρμα. Στη συνέχεια, τους προσφέρω ό,τι θεωρώ ότι μπορεί να τους βοηθήσει: μασάζ, ενεργειακή υποστήριξη και χαλάρωση, οδηγίες για διατροφή (στηρίζομαι κυρίως στη μεσογειακή), καλλυντικά κλπ.

«Δεν πουλάω απλώς μία κρέμα»
Συνήθως χρειάζονται 4 με 5 συνεδρίες. Μετά παρακολουθούμε τους ασθενείς -αν χρειάζεται- μία φορά το μήνα. Ούτως ή άλλως τους εκπαιδεύουμε για να κάνουν μόνοι τους τις θεραπείες, να ακολουθούν τη σωστή διατροφή κλπ. Ασχολούμαι προσωπικά με όλους τους ασθενείς, ο στόχος μου είναι να έχω αυτούς τους 10, 20, 100 πελάτες και αυτοί να είναι ευχαριστημένοι. Πράγματι, έχω και διάσημους πελάτες, αλλά καθώς υπογράφω ένα «έντυπο διακριτικότητας», δεν μπορώ να μιλήσω γι’ αυτούς. Ξέρετε, δεν πουλάω απλώς μία κρέμα, ασχολούμαι με προβλήματα στο δέρμα, με την ακμή, το έκζεμα, την αντιγήρανση. Αν μιλήσω για έναν πελάτη, θα είναι σαν να περιγράφω ότι έχει κάποιο πρόβλημα.

Το μυστικό της επιτυχίας μου
Θεωρώ ότι οι Άγγλοι με εμπιστεύτηκαν επειδή είδαν τον ενθουσιασμό μου, ότι δεν το έκανα ούτε για τα χρήματα ούτε για τη δόξα – ίσως και το ότι ασχολήθηκα με την ομορφιά επειδή αγαπώ τον άνθρωπο και θέλω να τον βοηθήσω. Ως δικηγόρος δεν κοιμόμουν καλά τα βράδια, τώρα έχω ήσυχη τη συνείδησή μου ότι την προηγούμενη ημέρα έκανα κάποιους ανθρώπους ευτυχισμένους. Στο μέλλον σκοπεύω να βρίσκομαι πιο πολύ στην Ελλάδα, για την καινούργια κλινική που φτιάχνω. Πρόκειται για ένα ολιστικό σπίτι που θα έχει έναν κήπο με βότανα και θα είναι έτοιμο τους επόμενους μήνες.



Πού μπορούμε να βρούμε τα καλλυντικά

Όλα ξεκίνησαν πριν από 40 χρόνια από τον Τάκη και την Παμπίτσα Καβαλλιεράτου. Αφού σπούδασαν αισθητική και βοτανολογία, δημιούργησαν μία εταιρεία παραγωγής φυσικών καλλυντικών. Τα βότανα -οι πρώτες ύλες για τα καλλυντικά τους- καλλιεργούνται στο κτήμα του ζεύγους, η επεξεργασία τους γίνεται από τους ίδιους και η παραγωγή των καλλυντικών στην Ελλάδα. Τα καλλυντικά αυτά δεν πωλούνται σε καταστήματα, τα χρησιμοποιούν οι ίδιοι στο ινστιτούτο τους και δίνονται επιλεκτικά σε κάποια ινστιτούτα αισθητικής, όπου η Ντιάνα Ζούππα εκπαιδεύει τις αισθητικούς.
Μπορείτε να τα παραγγείλετε από την ιστοσελίδα: www.cavalliert.co.uk



Συνταγές φυσικής ομορφιάς

1.Μάσκα για γρήγορο lifting
Με τονωτική, συσφιγκτική και ενυδατική δράση, αλλά και για γρήγορο αποτέλεσμα

Υλικά
• 1 φύλλο αλόης
• 1 κουταλιά βρόμη (αλεσμένη)
• 1 κουταλιά πολτό ταχίνι
• 3 κουταλιές χυμό μήλου
• 2 κουταλιές χυμό ροδιού
• 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
• 1 κουταλάκι παρθένο
• ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Καθαρίζετε το φύλλο της αλόης, το πολτοποιείτε στο μίξερ και στη συνέχεια προσθέτετε τη βρόμη, το ταχίνι, το χυμό του μήλου, του ροδιού, του λεμονιού και στο τέλος το λάδι και τα χτυπάτε όλα μαζί. Διατηρείται στο ψυγείο για 1 εβδομάδα.
Χρήση
Απλώνετε τη μάσκα στο πρόσωπο για 20-30 λεπτά, την αφήνετε να στεγνώσει εντελώς και στη συνέχεια την αφαιρείτε με χλιαρό νερό. Μπορείτε να την εφαρμόζετε καθημερινά επί 1 εβδομάδα, για θεαματικό αποτέλεσμα. Φυλάξτε το υπόλοιπο μείγμα σε παγοκυψέλες στην κατάψυξη, όπου διατηρείται για 1 μήνα. Κάθε μέρα βγάζετε 1-2 παγάκια για να κάνετε τη μάσκα.

2.Καλοκαιρινή λοσιόν για λιπαρά δέρματα
Με αντισηπτική, επουλωτική και καταπραϋντική δράση

Υλικά
• 2 φλιτζάνια καυτό νερό
• 1 φλιτζάνι άνθη λεβάντας
• 1 φλιτζάνι άνθη αχίλλειας
• 1 φλιτζάνι άνθη αλθαίας
• 1 κουταλιά άνθη από θυμάρι
• 1 φλιτζάνι καθαρό οινόπνευμα
Εκτέλεση
Βάζετε τα βότανα σε καυτό νερό και τα αφήνετε 20 λεπτά. Μόλις κρυώσουν, προσθέτετε το οινόπνευμα και το αφήνετε για 40 λεπτά. Στη συνέχεια, σουρώνετε το μείγμα και παίρνετε τη λοσιόν. Διατηρείται σε σκιερό μέρος για 1,5 με 2 μήνες.
Χρήση
Αν το δέρμα σας είναι λιπαρό και με ακμή, πρέπει να χρησιμοποιείτε τη λοσιόν στο πρόσωπο 1-2 φορές την ημέρα. Αν το δέρμα σας είναι ελαφρά λιπαρό, καθαρίστε το με τη λοσιόν 1 φορά την ημέρα.

Οι συνταγές είναι από το βιβλίο «Φυσικές συνταγές ομορφιάς» του Τάκη και της Παμπίτσας Καβαλλιεράτου, εκδόσεις Πατάκη.