Χτιστά» νύχια, μόνιμο μακιγιάζ, extensions μαλλιών, ακόμα και βλεφαρίδων. Άλλοι κατηγορούν τις νέες τεχνικές για αλλοίωση της φυσικής ομορφιάς, αλλά και για προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσουν, και άλλοι -ή μάλλον άλλες- όχι μόνο τις επικροτούν, αλλά και τις ακολουθούν κατά γράμμα. Όπως και να ’χει, ο κόσμος της «μόνιμης» ομορφιάς είναι εδώ και περιμένει… όσους πιστούς να προσέλθουν. Εμείς, σας παρουσιάζουμε τους κινδύνους που ενίοτε κρύβει και τους τρόπους να τους αντιμετωπίσετε.


Τεχνητά νύχια

Η διαδικασία «Χτίζονται» ψεύτικα νύχια πάνω στα φυσικά. Λιμάρεται η γυαλιστερή επιφάνεια του φυσικού νυχιού, ώστε να τοπο­θετηθεί το υλικό των τεχνητών νυχιών.
Οι τεχνικές Μετάξι: Τοποθετείται πάνω στο νύχι με ειδική κόλλα. Ακρυλικό: Το ακρυλικό με τη μορφή σκόνης δημιουργεί ένα είδος πλαστικού, το οποίο -χωρίς κόλλα- «χτίζεται» πάνω στο φυσικό νύχι. Τζελ: Έχει ίδια χημική σύσταση με το ακρυλικό, αλλά, για να σκληρύνει, χρειάζεται φως. Αφού το τζελ τοποθετηθεί στα νύχια, μπαίνει κάτω από λάμπα με ακτίνες UV.
Διάρκεια ζωής Έως 4 εβδομάδες.
Όταν τα βαρεθείτε Το ακρυλικό και το μετάξι αφαιρούνται με ασετόν, ενώ το τζελ με τη χρήση λίμας.
Οι κίνδυνοι
Η κόλλα που χρησιμοποιείται στην περίπτωση του μεταξιού είναι εξαιρετικά καυστική και μπορεί να δημιουργήσει έγκαυμα στο φυσικό νύχι.
Τα φυσικά νύχια, μετά την αφαίρεση των τεχνητών, λεπταίνουν και είναι πιο επιρρεπή σε μυκητιάσεις.
Αν επιλέξετε την τεχνική του ακρυλικού, βεβαιωθείτε ότι είναι εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ και δεν περιέχει στη σύστασή του την ουσία MMA, η οποία έχει απαγορευτεί για τη συγκεκριμένη χρήση ως καρκινογόνος.
Tip: Είναι σημαντικό να μη λιμάρονται υπερβολικά τα νύχια, ώστε να μην «κόβονται» ζωντανά κύτταρα, ενώ πρέπει να βεβαιωθείτε για την καθαριότητα των εργαλείων (π.χ. καθαρές λίμες).

Extensions μαλλιών

Η διαδικασία Μία τούφα φυσικού μαλλιού ενώνεται λίγο μετά τη ρίζα με μία τούφα «ψεύτικου» μαλλιού (από συνθετική ή φυσική τρίχα). Η ένωση είναι σχεδόν αόρατη και γίνεται με ειδική κόλλα. Πλέον δεν χρησιμοποιείται σιλικόνη, όπως γινόταν στο παρελθόν.
Διάρκεια ζωής 2-3 μήνες.
Όταν τα βαρεθείτε Αφαι­ρού­νται με ένα ειδικό πενσάκι και ένα αφαι­ρετικό υγρό, που μαλακώνει την ένωση με τα φυσικά μαλλιά και έτσι τα extensions απομακρύνονται.
Οι κίνδυνοι
• Τα μαλλιά «σπάνε».
• Πρέπει να γίνονται συχνές αλλαγές, για να μην καταστρέφονται τα φυσικά μαλλιά.
Tip: Χρειάζονται ιδιαίτερη περιποίηση (π.χ. χτένισμα με ειδική βούρτσα, συχνές μάσκες μαλλιών).