Υλικά

  • Υλικά (Για 4 άτομα)
  • 4 φιλέτα σολομού
  • 16 μύδια
  • 4 πατάτες
  • 4 κολοκύθια
  • 4 καρότα
  • 1/2 κιλό σπανάκι
  • 3 κρεμμυδάκια
  • 1 χούφτα τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • Πιπέρι

Γενικά
550 θερμίδες η μερίδα

Εκτέλεση
Βράζετε τις πατάτες, τις κόβετε σε ροδέλες και τις αφήνετε να κρυώσουν. Βάζετε σε ένα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο, σοτάρετε τα φιλέτα και τα μύδια και προσθέτετε 1/2 λίτρο νερό, πιπέρι, τα κολοκύθια και τα καρότα σε λεπτές λωρίδες. Σκεπάζετε το τηγάνι και μαγειρεύετε σε δυνατή φωτιά για 15΄. Σε ένα κατσαρολάκι, βάζετε 2 ποτήρια νερό, το σπανάκι, τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, τον άνηθο και την παρμεζάνα. Μόλις πάρουν μία βράση, ρίχνετε το βούτυρο και τα πολτοποιείτε. Σερβίρετε τα υλικά σε στρώσεις και περιχύνετε με τη σάλτσα.

Σύσταση

  • Βιταμίνες: Α, Β, C, Κ, E
  • ω-3 λιπαρά οξέα
  • Ασβέστιο
  • Β-καροτένιο
  • Ινουλίνη
  • Κάλιο
  • Μαγνήσιο
  • Νιασίνη
  • Πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας
  • Σίδηρο
  • Άμυλο
  • Φυλλικό οξύ
  • Φυτικές ίνες
  • Φώσφορο
  • Ψευδάργυρο