Υλικά

  • (Για 4 άτομα)
  • 1 κιλό μύδια
  • 1 κιλό κυδώνια
  • 1 κιλό γυαλιστερές
  • 15 ντοματίνια Σαντορίνης
  • 3 κρεμμύδια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 ποτήρια λευκό κρασί
  • 100 γρ. μαϊντανό
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο

Γενικά
500 θερμίδες η μερίδα

Εκτέλεση
Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο αλεσμένο και τα θαλασσινά. Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε το μαϊντανό ψιλοκομμένο και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση. Μαγειρεύετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι τα οστρακοειδή να ανοίξουν, οπότε τα βγάζετε και τα απλώνετε σε μια πιατέλα.

Σύσταση

  • Βιταμίνες: Β12, C, D, Ε
  • Ινουλίνη
  • Κάλιο
  • Μαγνήσιο
  • Νιασίνη
  • Πολυφαινόλες
  • Σίδηρο
  • Φυλλικό οξύ
  • Φώσφορο
  • Ψευδάργυρο