Βρετανοί επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι άνδρες με υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης, εκτός από πιο ευφυείς είναι τελικά και πιο υγιείς από τους υπόλοιπους!

Την ενδιαφέρουσα μελέτη διεξήγαγαν οι ειδικοί του King’s College του Λονδίνου, οι οποίοι επανεξέτασαν τα στοιχεία μιας παλαιότερης αμερικανικής έρευνας που είχε πραγματοποιηθεί το διάστημα 1985-1986 από τα Αμερικανικά Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών, σε 3654 αμερικανούς βετεράνους του Βιετνάμ.

Είδαν λοιπόν, ότι όσοι είχαν χαμηλό IQ είχαν μεγαλύτερες πιθανότητες να εμφανίσουν αρκετά προβλήματα υγείας συγκριτικά με όσους χαρακτηρίζονταν ως πιο ευφυείς.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της μελέτης δρ. Ρόζαλιντ Άρντεν, ίσως η πιο προφανής εξήγηση είναι ότι οι έξυπνοι άνθρωποι κάνουν πιο υγιεινές επιλογές. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Οι εξυπνότεροι άνθρωποι παίρνουν καλύτερες αποφάσεις για την υγεία τους – κόβουν το κάπνισμα όταν δουν ότι τους κάνει κακό, αρχίζουν να ασκούνται γιατί βλέπουν ότι η σωματική άσκηση τους κάνει καλό και καταναλώνουν πολλά λαχανικά».

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τόσο η υγεία όσο και η νοημοσύνη φαίνεται ότι αποτελούν αποτέλεσμα κοινών γενετικών παραγόντων. Κάτι τέτοιο σημαίνει, ότι η χαμηλή νοημοσύνη θα μπορούσε να αποτελεί ένδειξη επιβλαβών γενετικών παραλλαγών.

Οι ειδικοί διαπίστωσαν ακόμη ότι οι εξυπνότεροι άνδρες παρήγαγαν υγιέστερο σπέρμα.

Διαβάστε ακόμα:
Δυνατό μυαλό; Δυνατότερο σπέρμα!
http://www.vita.gr/html/ent/100/ent.8100.asp

Ποιοι είναι οι πραγματικά έξυπνοι;
http://www.vita.gr/html/ent/681/ent.6681.asp

Και τώρα software για να τα ‘χεις τετρακόσια…
http://www.vita.gr/html/ent/521/ent.6521.asp