Ένα μπολ δημητριακά με γάλα επιταχύνει την ανάκτηση δυνάμεων μετά τη γυμναστική, εκτιμούν τώρα αμερικανοί επιστήμονες.

Οι ειδικοί του Πανεπιστημίου του Τέξας μελετώντας αθλητές διαπίστωσαν ότι ανακτούσαν την ενέργεια που έχαναν κατά την άσκηση τρώγοντας ένα μπολ δημητριακών, το ίδιο αποτελεσματικά όσο και αν έπιναν κάποιο από τα λεγόμενα sports drinks που υπόσχονται άμεση ενυδάτωση και ενέργεια.

Σύμφωνα με το επιστημονικό έντυπο «Journal of the International Society of Sports Nutrition», οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το γάλα βοήθησε ακόμη στη μείωση των επιπέδων του γαλακτικού οξέος στο αίμα – την ουσία δηλαδή που παράγεται κατά την άσκηση και προκαλεί τον μυϊκό πόνο που αισθανόμαστε μετά.

«Καταφέραμε να αποδείξουμε ότι τα δημητριακά με γάλα κάνουν καλό στην αποκατάσταση των μυών, μετά τη σωματική άσκηση λόγω της πρωτεΐνης του γάλακτος», αναφέρει η Λιν Κάμερ, ειδικός που συμμετείχε στην έρευνα.

«Το πιο ενδιαφέρον εύρημα ωστόσο, ήταν ότι το γαλακτικό οξύ στο αίμα εμφάνιζε σημαντική μείωση μετά την κατανάλωση δημητριακών με γάλα, συγκριτικά με τα ισοτονικά ποτά – αυτό είναι ένα καλό πράγμα», συμπληρώνει η ειδικός.

Όσο για τη διαφορά κόστους μεταξύ των δύο επιλογών (δημητριακών με γάλα και ισοτονικών ποτών), η κ. Κάμερ τονίζει: «Τα δημητριακά με γάλα χαμηλών λιπαρών σίγουρα αποτελούν μια λιγότερο ακριβή επιλογή σε σχέση με τα εξεζητημένα sports drinks. Από την άλλη, το γάλα αποτελεί μια εύπεπτη πηγή πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας».

Διαβάστε ακόμα:
Φτιάξτε τα δικά σας δημητριακά πρωινού
http://www.vita.gr/html/ent/110/ent.2110.asp

2 μπολ δημητριακά και θα χάσουμε κιλά;
http://www.vita.gr/html/ent/524/ent.8524.asp

Έξω απ΄ τα δόντια!
http://www.vita.gr/html/ent/889/ent.8889.asp