«Κατά μάνα κατά κύρη…» πάει η ευτυχία, καθώς σύμφωνα με νέα έρευνα, το αν ένα παιδί γεννηθεί χαρούμενο και αισιόδοξο οφείλεται στη διάθεση που έχουν συνήθως οι γονείς του.

Στο συμπέρασμα αυτό, κατέληξαν οι ειδικοί του Κέντρου Ερευνών Halabe και Darwich στο Μεξικό. Σύμφωνα με δημοσίευμα στο επιστημονικό έντυπο «Bioscience Hypotheses», οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι ορμόνες και οι χημικές ουσίες που εκκρίνονται στον εγκέφαλο ανάλογα με τη διάθεση που έχουμε κάθε φορά, επηρεάζουν τα ωάρια και τα σπερματοζωάρια μας, με αποτέλεσμα να επηρεάζουν και τα μελλοντικά παιδιά μας.

Μέχρι σήμερα ήταν γνωστή η επίδραση που έχουν οι ενδορφίνες και τα ναρκωτικά (μαριχουάνα, ηρωίνη) στη σύνθεση του σπέρματος και των ωαρίων, προκαλώντας αλλαγές στις ενεργές γονιδιακές αλληλουχίες του βρέφους.

Πάντως ο επικεφαλής της μελέτης δρ. Αλμπέρτο Αλάμπε αναφέρει ότι «η συμπεριφορά των γονιών επηρεάζει τα παιδιά άρα και τα γονίδια που κληρονομεί ένα παιδί από τους γονείς του συμβάλλουν στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του» και επισημαίνει ότι «η συγκεκριμένη μελέτη δείχνει καθαρά ότι η ψυχολογία του γονιού πριν τη σύλληψη μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τα γονίδια του μωρού», επισημαίνει ο ειδικός.

Διαβάστε ακόμα:
Τι είναι για σας η ευτυχία;
http://www.vita.gr/html/ent/397/ent.3397.asp

Η ευτυχία είναι μεταδοτική
http://www.vita.gr/html/ent/098/ent.8098.asp

Οικογενειακό τραπέζι: Έχει σημασία να τρώμε κάθε μέρα μαζί;
http://www.vita.gr/html/ent/849/ent.8849.asp