Ο πιο οξύθυμος λαός στην Ευρώπη βγήκαν οι Βρετανοί, που ήρθαν πρώτοι σε σχετική δημοσκόπηση… Σύμφωνα με πανευρωπαϊκή έρευνα που διεξήχθη από το βρετανικό δορυφορικό κανάλι GOLD TV, οι Βρετανοί εκνευρίζονται διαρκώς, γίνονται αγενείς και καταλήγουν σε καβγά συχνότερα από οποιονδήποτε άλλο λαό στην Ευρώπη. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι οι Βρετανοί «βγαίνουν από τα ρούχα τους» κατά μέσο όρο 4 φορές την ημέρα!

Αμέσως μετά ακολουθούν οι παθιασμένοι Ιταλοί, οι οποίοι εκτιμάται ότι θυμώνουν περίπου 3,5 φορές την ημέρα και περισσότερο με την οδηγική συμπεριφορά των άλλων.

Οι Γάλλοι κατατάσσονται στην τρίτη θέση, καθώς εμφανίζονται να «αφρίζουν» τρεις φορές την ημέρα κυρίως για θέματα κακού φαγητού και σέρβις σε εστιατόρια.

Σύμφωνα με την ενδιαφέρουσα δημοσκόπηση, οι λόγοι για τους οποίους εξοργίζεται η πλειονότητα των Βρετανών είναι οι ακόλουθοι με φθίνουσα σειρά:

  • Το να προσπαθεί κάποιος να τους πάρει τη θέση ενόσω περιμένουν σε ουρά.
  • Τα ατελείωτα μποτιλιαρίσματα στους δρόμους.
  • Οι αγενείς υπάλληλοι καταστημάτων.
  • Η εξυπηρέτηση που δέχονται από ξένα τηλεφωνικά κέντρα και η άσχημη συμπεριφορά των γειτόνων τους.
  • Η ρατσιστική και μισαλλόδοξη συμπεριφορά των συνανθρώπων τους.
  • Οι σπασμωδικές κινήσεις οδηγών.


Από τους πιο πράους λαούς, οι Σκανδιναβοί φαίνεται ότι εκνευρίζονται μόνο όταν περιγελούν τη χώρα τους, κι αυτό μία φορά στα 5 χρόνια!

Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν συνολικά 6.000 ενήλικοι από τη Βρετανία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Γερμανία, την Αυστρία, την Ελλάδα, την Πορτογαλία, τη Σουηδία, τη Νορβηγία και τη Δανία.

Διαβάστε ακόμα:
Ο θυμός καθυστερεί την επούλωση
http://www.vita.gr/html/ent/907/ent.4907.asp

Ο θυμός «ραγίζει» τη γυναικεία καρδιά
http://www.vita.gr/html/ent/690/ent.8690.asp