Τρία φλιτζάνια τσάι την ημέρα μειώνουν τον κίνδυνο εμφράγματος κατά 70%, σύμφωνα με ανάλυση παλαιότερων ερευνών.

Συγκεκριμένα, η δρ. Κάρι Ράξτον, μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Τσαγιού, ανέλυσε προηγούμενες έρευνες επιβεβαιώνοντας για πολλοστή φορά τις ευεργετικές και αντικαρκινικές ιδιότητες του συγκεκριμένου ροφήματος.

Πρόσφατη φιλανδική έρευνα έδειξε ότι οι άνδρες που κατανάλωναν περισσότερα από δύο φλιτζάνια τσάι την ημέρα αντιμετώπιζαν περίπου 21% χαμηλότερο κίνδυνο να πάθουν εγκεφαλικό.

Από την άλλη, μια γαλλική μελέτη έδειξε ότι η καθημερινή κατανάλωση τουλάχιστον τριών φλιτζανιών τσαγιού μείωνε την πιθανότητα στένωσης των αρτηριών κατά 32%.

Σύμφωνα με τη δρ. Ράξτον, βάσει των στοιχείων που κατάφερε να συγκεντρώσει, η κατανάλωση τουλάχιστον τριών φλιτζανιών τσαγιού την ημέρα μπορεί να περιορίσει τον κίνδυνο καρδιακού επεισοδίου κατά 70%.

«Δεν γνωρίζουμε τον ακριβή μηχανισμό, ωστόσο πιστεύεται ότι τα φλαβονοειδή που εμπεριέχονται στο τσάι παίζουν ρόλο στον έλεγχο των φλεγμονών, περιορίζοντας τις θρομβώσεις, ενισχύοντας την ομαλή λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων και προστατεύοντας τις αρτηρίες», υπογραμμίζει η ερευνήτρια.

Διαβάστε ακόμα:
Στο μικροσκόπιο… το τονωτικό τσάι
http://www.vita.gr/html/ent/773/ent.4773.asp

Τσάι κατά του εγκεφαλικού!
http://www.vita.gr/html/ent/604/ent.8604.asp

Καρδιοπάθειες λόγω… γονιδίου
http://www.vita.gr/html/ent/095/ent.9095.asp