«Όπλο» κατά της λευχαιμίας αποτελεί μια αντιοξειδωτική ουσία του πράσινου τσαγιού, σύμφωνα με τους ειδικούς της κλινικής Μayo στη Μινεσότα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η αντικαρκινική δράση του πράσινου τσαγιού είναι γνωστή ήδη από τη δεκαετία του ’70. Παρ΄όλα αυτά, πριν από 5 χρόνια οι επιστήμονες κατάφεραν για πρώτη φορά να βρουν ότι πίσω από τη «θαυματουργή» αυτή ιδιότητα, κρύβεται η αντιοξειδωτική ουσία επιγαλλοκατεχίνη.

Η συγκεκριμένη ουσία αποδείχθηκε ότι έχει τη δυνατότητα να «εξολοθρεύει» καρκινικά κύτταρα, ειδικά εκείνα της λευχαιμίας.

Όπως δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα των πειραμάτων των αμερικανών ερευνητών, η επιγαλλοκατεχίνη θα μπορούσε να έχει την ίδια αποτελεσματική δράση και σε ασθενείς που πάσχουν από χρόνια λεμφοβλαστική λευχαιμία, την πιο κοινή δηλαδή μορφή λευχαιμίας.

Οι ερευνητές, μάλιστα, πιστεύουν ότι σε συνδυασμό με άλλα αντικαρκινικά φάρμακα η θεραπεία επιγαλλοκατεχίνης θα ήταν ιδιαίτερα ισχυρή και ελπιδοφόρα.

«Ανακαλύψαμε ότι όχι μόνο οι ασθενείς άντεξαν τη λήψη εκχυλισμάτων πράσινου τσαγιού σε υψηλές δόσεις, αλλά και ότι σε πολλούς από αυτούς διαπιστώθηκε υποχώρηση, σε ένα βαθμό, της νόσου», αναφέρει ο δρ. Τέιτ Σάναφελτ.

Σύμφωνα μάλιστα με το επιστημονικό έντυπο «Journal of Clinical Oncology», η θεραπεία πράσινου τσαγιού κατάφερε να μειώσει τον αριθμό λεμφοκυττάρων σε 1 στους 3 ασθενείς.

Διαβάστε ακόμα:
Στο μικροσκόπιο… το τονωτικό τσάι
http://www.vita.gr/html/ent/773/ent.4773.asp

Τσάι κατά του εγκεφαλικού!
http://www.vita.gr/html/ent/604/ent.8604.asp

Το τσάι προστατεύει την καρδιά
http://www.vita.gr/html/ent/205/ent.9205.asp