Ο λόγος για τη γιόγκα που συμβάλει στη μείωση των συμπτωμάτων του άσθματος μέσα σε μόλις 10 εβδομάδες, σύμφωνα με αμερικανούς επιστήμονες.

Τα ευχάριστα νέα έρχονται από τους ειδικούς του Αμερικανικού Κολεγίου Αθλητικής Ιατρικής, οι οποίοι ζήτησαν από μια ομάδα ασθματικών εθελοντών να συμμετάσχουν σε μαθήματα γιόγκα δύο φορές την εβδομάδα και παράλληλα να κάνουν άλλα 30 λεπτά γιόγκα στο σπίτι τους μια φορά την εβδομάδα.

Μετά από 10 εβδομάδες, οι συμμετέχοντες – οι οποίοι ήταν όλοι αρχάριοι – δήλωσαν ότι η ένταση αλλά και η συχνότητα των συμπτωμάτων τους είχαν μειωθεί σημαντικά, με αποτέλεσμα η ποιότητα ζωής τους να βελτιωθεί περισσότερο από 40%.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι οι βαθιές αναπνοές που απαιτούν οι στάσεις της γιόγκα προκαλούν παρόμοια αναπνευστική δυσκολία με εκείνη που προκαλούν και οι κρίσεις άσθματος. Έτσι οι ασθενείς αποκτούν τη δυνατότητα να χειρίζονται καλύτερα τις κρίσεις τους.

«Η γιόγκα αποτελεί έναν άριστο τρόπο για την ανακούφιση των συγκεκριμένων συμπτωμάτων καθώς δεν προκαλεί παρενέργειες, σε αντίθεση με την μοντέρνα ιατρική που χορηγεί κυρίως κορτικοστεροειδή φάρμακα», αναφέρει η επικεφαλής της μελέτης δρ. Έιμι Μπίντγουελ.

«Για κάποιους ανθρώπους μάλιστα, η συστηματική γιόγκα θα μπορούσε να σημαίνει και λιγότερη ανάγκη για φάρμακα», συμπληρώνει η ειδικός.

Διαβάστε ακόμα:
Aqua Yoga σαν το ψάρι στο νερό!
http://www.vita.gr/html/ent/971/ent.5971.asp

Yogalates: Ένα δυνατό κοκτέιλ
http://www.vita.gr/html/ent/038/ent.9038.asp

Για ποιούς λόγους να κάνω γιόγκα
http://www.vita.gr/html/ent/144/ent.2144.asp

Mε αυτοπεποίθηση, σαν μαχητής
http://www.vita.gr/html/ent/412/ent.2412.asp

Πήρατε καινούργιο κινητό; Xρειάζεστε γιόγκα
http://www.vita.gr/html/ent/364/ent.2364.asp

Άσθμα και γυμναστική
http://www.vita.gr/html/ent/219/ent.2219.asp