«Θαυματουργές» είναι οι ουσίες που περιέχονται στις ρίζες της ορτανσίας για τις αυτοάνοσες παθήσεις, εκτιμούν αμερικανοί ερευνητές.

Σύμφωνα με τους ειδικούς του Νοσοκομείου Παίδων στη Βοστόνη, οι πολύτιμες ουσίες θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση για τη διαμόρφωση θεραπειών, όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας, ο διαβήτης ή η αρθρίτιδα!

Όπως τονίζουν οι επιστήμονες, το πρόβλημα με τα υπάρχοντα φάρμακα είναι ότι τις περισσότερες φορές στοχεύουν στο ανοσοποιητικό σύστημα, αφήνοντας τον ασθενή ευάλωτο απέναντι στην πιθανότητα λοιμώξεων.

Το «φυσικό» φάρμακο αλοφουγκινόνης (halofuginone) που δημιούργησαν οι ερευνητές από την πανέμορφη ορτανσία, δρα μπλοκάροντας την παραγωγή ενός τύπου λευκών αιμοσφαιρίων που σχετίζονται με την ανάπτυξη αυτοάνοσων ασθενειών, χωρίς ωστόσο να παρεμποδίζει τους υπόλοιπους τύπους αιμοσφαιρίων που ενισχύουν τους αμυντικούς μηχανισμούς του οργανισμού.

«Η αλοφουγκινόνη θα μπορούσε να αποτελέσει επανάσταση στον τρόπο αντιμετώπισης ορισμένων αυτοάνοσων ή φλεγμονωδών νοσημάτων», αναφέρει η δρ. Ανγιάνα Ράο.

Οι ουσίες που υπάρχουν στη ρίζα της ορτανσίας θα συμβάλουν επίσης στη δημιουργία οικονομικότερων θεραπειών κατά των αυτοάνοσων νοσημάτων, σε αντίθεση με τις υπάρχουσες που στοιχίζουν ακριβά και επιπλέον ταλαιπωρούν τους ασθενείς επειδή είναι κυρίως ενέσιμες.

Διαβάστε ακόμα:
Αλόη: Ένα φαρμακείο σε γλάστρα…
http://www.vita.gr/html/ent/799/ent.4799.asp

Ιπποφαές, ένας δυναμίτης υγείας
http://www.vita.gr/html/ent/574/ent.6574.asp

Tα βότανα της επιστήμης της ζωής
http://www.vita.gr/html/ent/442/ent.2442.asp