Η παρακολούθηση του αγαπημένης μας τηλεοπτικής σειράς αργά το βράδυ, μειώνει σημαντικά την ποιότητα του νυχτερινού ύπνου και αυξάνει το ενδεχόμενο να εμφανισθούν χρόνια προβλήματα υγείας.

Αυτό είναι το συμπέρασμα των ειδικών του Τμήματος Ύπνου και Χρονοβιολογίας του Πανεπιστημίου της Πενσυλβανίας, οι οποίοι μελέτησαν συνολικά 21.475 ενηλίκους. Καταγράφοντας τις καθημερινές τους συνήθειες πριν κοιμηθούν, διαπίστωσαν ότι ανάμεσα στις πιο συνηθισμένες δραστηριότητες ήταν και η παρακολούθηση τηλεόρασης.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το πρόβλημα εντοπίζεται στο γεγονός ότι πολλές φορές ξεχνιόμαστε μπροστά στην τηλεόραση με αποτέλεσμα να ξεκλέβουμε πολύτιμο χρόνο από τον ύπνο μας για να χαζέψουμε κάποιο τηλεοπτικό πρόγραμμα. Αυτό, όπως υπογραμμίζουν, μακροπρόθεσμα μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία μας.

«Τα ωράρια της δουλειάς πολλές φορές δεν μπορούμε να τα καθορίσουμε, αντίθετα όμως το να παρακολουθήσουμε λιγότερη τηλεόραση το βράδυ μπορεί να συμβάλει στην απόλαυση ενός ποιοτικού νυχτερινού ύπνου», αναφέρει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της μελέτης δρ. Ματίας Μπάσνερ.

Διαβάστε ακόμα:
Πόσες ώρες τηλεόραση να βλέπει το παιδί μου;
http://www.vita.gr/html/ent/430/ent.3430.asp

Η πολλή τηλεόραση προκαλεί κατάθλιψη
http://www.vita.gr/html/ent/452/ent.8452.asp

Η TV διπλασιάζει τον κίνδυνο για παιδικό άσθμα
http://www.vita.gr/html/ent/654/ent.8654.asp