Υλικά

  • (Για 4 άτομα)
  • 4 φιλέτα γλώσσας χωρίς δέρμα (περίπου 600 γρ.)
  • 12 γαρίδες Νο2 (καθαρισμένες)
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1/2 φινόκιο
  • 1 πορτοκάλι
  • 1 μανταρίνι
  • 1 λάιμ
  • 1 κόκκινο γκρέιπφρουτ
  • 1/2 ποτήρι ζωμό λαχανικών
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1/2 ποτήρι κρασί Άνηθο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση
Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το καρότο, το κρεμμύδι, το φινόκιο και τα φρούτα. Σοτάρετε όλα τα υλικά σε
2 κουταλιές ελαιόλαδο, τα σβήνετε με το μισό κρασί και σιγοβράζετε για 10΄. Έπειτα, τα πολτοποιείτε και τα περνάτε από σήτα. Βάζετε τη σάλτσα αυτή σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτετε το ζωμό λαχανικών, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύετε μέχρι να πήξει. Κόβετε τα φιλέτα γλώσσας στα τρία και τυλίγετε με τα κομμάτια τις γαρίδες. Πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι και τοποθετείτε τα ρολάκια σε ένα ταψί. Βάζετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο, νερό και το υπόλοιπο κρασί και ψήνετε στο φούρνο για 20΄στους 190° Κελσίου . Σερβίρετε τις γλώσσες με τη σάλτσα εσπεριδοειδών.

Σύσταση

  • Βιταμίνες: Α, Β, C, D, E •Ασβέστιο •Φώσφορο •Πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας •Κάλιο
  • •Ινουλίνη